Anna fixar fin familjefavorit – Shepard’s Pie!

Hej! Här kommer en ny familjefavorit, ett gammalt Carl Butler recept som jag lagar ofta.

Shepard’s Pie.

Foto: Carl Butlers Kokbok

Engelsk herdepaj (vanlig pubmat i England).

Till 4-5 personers:

  • 500g lammfärs
  • 1 gul lök
  • 1 liten purjolök
  • Persilja
  • 1 tsk timjan
  • 2 tsk Worcestershiresås
  • 1 1/2 dl buljong
  • 10 potatisar
  • 1 dl grädde/Cremefraiche
  • 1 ägg riven smakrik ost

Bryn hackad lök och strimlad purjolök några minuter. Tillsätt färsen och bryn under omrörning.

Häll på buljong,timjan, persilja, worchestershiresås, salt och svartpeppar.

Låt stå och småputtra cirka 20 min.Det får inte koka torrt. Sätt ugnen på 225 grader.

Gör under tiden ett stomp. Vispa ägget med grädden och blanda ner. Det blir ett fast mos.

Smörj en ugnsfast form. Lägg i färsröran och bre ut moset så att det täcker.

Strö över riven ost och ställ in högt upp i ugnen. Cirka 10 min eller tills pajen fått fin färg.

Den här tiden på året serverar jag rivna morötter och äpplen till och strösslar rostade solroskärnor över.

Det viktigaste är att verkligen krydda upp med Worchestershiresåsen… det är den som sätter piff på färsröran.

Smaklig spis!

Anna

Fårölamm

https://www.facebook.com/farolamm/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *