Ash är verkligen inget Usch!

Posted by on Dec 9, 2018 | 2 Comments
Ash är verkligen inget Usch!

Bandet som egentligen aldrig haft någon fix sångstjärna – det har skönt varit gitarrstämmorna som har fått stå för… storheten.

The King Will Come och du gillar läget med låten som aldrig liksom abdikerar – den sitter där skönt i den vackraste G-tronen av de alla.

Originalet kom på LP-albumet Argus 1971

Foto: https://www.discogs.com/Wishbone-Ash-Argus/master/46956

…och skrevs av de dåvarande medlemmarna tillsammans – det hörs hovligt fint.  Just albumkonceptet med låtar som håller hela vägen från spår 1 på både A & B sidan är det som gör att du liksom befinner dig på plats nära elden & askan.

På utmärkta konsertplattan Live Dates från 1973 så hörs kungen och andra låtar skönt vibrera fram i den heta öknen med ett paket svalkande dadlar till hands!

Foto: https://www.discogs.com/Wishbone-Ash-Live-Dates/master/46965

Annars så finns oj så många fina studioalbums att gitarr-glädjas åt – ska jag nämna nån mer personlig favorit så blir det Number the Brave  1981 med bland annat den här låten.

Samt förstås den här fint putsade silverskorna … eller hela biljardbollen modell 1974

En av originalartisten på just gitarr … ibland den lite space V-formade modellen, Andy Powell, är på turné med andra skickliga musiker och kommer till Göteborg samt Stockholm i slutet på januari 2019.

http://wishboneash.com/tourdates/

Vad Glada Gotland erfar så kommer en hel del gutar ta sig över pölen på väg till Kägelbanan på Söder i Stockholm torsdag den 31 januari för att få sig en härligt tänd Wishbone Ash stund!

See you there, Ash är verkligen inget Usch!

2 Comments

 1. Olle
  9 december, 2018

  A samt inte minst ’bollen’ Theres the rub är mina favoriter. Pilgrimage är inte så tokig heller.Väl mött på Mosebacke, vi kanske kan ta några pilo innan!?

  Reply
 2. olle
  10 december, 2018

  Det blev lite tokigt….Den första, samt Argus sant inte minst…
  skulle det va!

  Reply

Leave a Reply