Café Maffen Bulle & Bok!

Du som lyckligt smarrigt handlat/ätit matbröd, bullar, muffins, pajer… snickerskaka… eller sörplat nån av Café Maffens läckra matiga lunchsoppor samt villiga varmrätter vet hur gott det smakar från Lindas & Felicias maffiga meny.

Nu kan du även komplettera din läckergom med den fina ”nybakade” boken SPEKTRUM där det finns rikligt rum för många ord fint författade/skapade av deltagarna på Skrivarlinjen vid Gotlands Folkhögskola läsåret 2019/2020.

Foto: Glada Goda Gotland

Jag köper ett exemplar – ja kardemummabullarna brukar jag ju sluka så snabbt och de ger mig rikligt med energi i tuggande stund. Nu med boken kan jag spara och suga på många smakliga ord när jag liksom författarna vill känna mig litterärt ocensurerat fri.

När jag lämnar lokalen sitter de där, några av deltagarna, i det fria vid ett av uteborden på framsidan och de har tillfälligt trevligt fysiskt träffas efter att ha fått spendera stor del av terminen per distans nu när stygga Covid-19 tagit sin chans.

Som extra krydda till bullen & boken ber jag om de glada sex samlade skrivarna om autografer med solig glans. Förstås med närvaro med distans och väl tvättade händer.

Foto: Glada Gotland

En bild säger mer än tusen ord.

Vi anser att ett ord ger mer än tusen bilder.

Ha ha – en härlig attityd nu när jag vet att de på samma fina kreativa Folkhögskola här i Fårösund umgåtts med de som i filmens nyskapande värld ger tusenfalt rörliga bilder nytt innehållsrikt liv. Dock aldrig utan många uttrycksfyllt manus-manande ord!

I boken fastnar jag – bland många fina tankfulla, samt även stundtals tufft uttryckta meningar, på sidan 105, varm/kallt författade och uppfattade av Matilda Hörrin i ÖGONBLICK  (del av texten)

Foto: Glada Gotland

 

Kylan gör sig påmind

Tar över en cell i taget

Drar upp kragen lite mer mot vinden

Fördröjer nedbrytningens vagga

Det är lugnt och skönt här trots vindens kyla

Men hur länge  kan vi fortsätta?

Det spelar ingen roll var vi sitter

Det är inte lä någonstans

Utom i själen som sakta vaggas till ro

 

Passa på att köp/läs mer så får jag/du  precis som lärarna på Gotlands Skrivarlinje  så sanningsenligt skriver i ”KÖRORDET” 

Min text är på väg åt ditt håll,

du har rätt till den, den är din nu.

Tack – det smakar verkligen välkryddat och nyttigt ordrikt – i hjärtat  själen också!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *