Cykelns Dag

Hörde ett trevligt inslag genom någon av nyhetskanalerna i morse om att det i dag är Cykelns Dag!

Kom på ett fint sätt att vara med och fira den  – genom att istället för att ta bilen till Bro, där min mysiga dotter V numera bor – så tar jag cykeln.

Nu är det min svarta el-cykel som fulladdad nu skulle komma att få sättas på prov… skulle den klara sig på laddningen ända fram!?

Foto: Glada Gotland

Det skulle den med ganska god marginal(minst två pinnar av fem kvar på elmätaren) kanske var det bara min egen ända som tog lite stryk. Nästa gång blir det cykelbyxorna PÅ!

Annars var vinden vänlig och jag upplevde att det var mer backar neråt än uppåt på väg 142 i min sydliga riktning.

Jag beräknar att avståndet mellan min startpunkt Fårösund – Bro = cirka 43,2 kilometer och det tog mig 2 timmar & 20 minuter med lite kortare paus på två ställen. Vattenflaskan var med!

Kom fram väldigt pigg – och tur var väl det för jag hade lovat att vara behjälplig att skruva ihop en IKEA hylla med hurts & lådor – och då är det ju som alla vet bra att ha alla hjärnceller på plats. Många skruvar är det!

Nu var det fler fina fantastiska flickor på plats och gjorde jobbet mycket trevligt – men visst tar det tid när den manlige figuren i instruktions-broschyren mest tänkte på fika…. och mat!

Nu tror jag i alla fall att V kan sitta och mysa med lite bättre ordning på sina hitflyttade prylar… det är hon värd. Kram & Tack för att jag fick förtroendet att vara med på ett hörn!

När du vilat färdigt framför hyllan kan du ju vara med och hylla alla oss som så kärt gillar cykeln på nästa mysiga tur i öns vackra landskap!

O HOJ !!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *