Fågelskådaren ser stort på allt bevingat

Jag har alltid fascinerats av fåglar – ja till och med glott lite avundsjukt på dem efter som de kan lyfta och flyga för att då se allt från ovan när jag då får stå kvar plattfotad och får försöka att sväva på annat sätt.

Var hemma hos en kär kompis nyligen inför/på hans fina franska fina fågelfödelsedag som var upplyftande – men även han får stundtals får nöja sig med att stå på trappen och spana även om hyllandet i sig blev mycket bevingat.

Foto: Glada Gotland

Monsieur J får nöja sig genom att stå och nyfiket kika – eller s k å d a som det säkert heter på vackrare fågelspråk – efter sällsynta pippis som verkar gilla att lyckligt landa inom lagom kikarhåll uppmuntrande för honom.

Specialiteten just nu där det skall spanas extra noga på fler platser på ön är hur det står till med örnbeståndet – då har jag samt Stig Grybe gemensamt att vi har sett den udda vita varianten – flockvis!

Klicka gärna och lyssna på… fågelkvittret

Förutom Stig här uppe i monologen tror jag säkert att J.Ts ö-låtar ger nog allra mest lycka i det viktiga regarder l’aigle arbetet!

 
Själv stod jag med spanande blick i mitt vardagsrumsfönster en augustikväll och fick verkligen vara med om nåt mäktigt jag med…

Foto:  Glada Gotland

…större örn än den här får du verkligen leta efter. Eller hur du!?

Den svävade mäktigt sakta bort och ville att jag skulle påminna a l l a om att Rare Bird gjort den viktigaste melodin som fler ödmjukast kunna ta till sig innehållet i texten till

And when you climb
Into your bed tonight
And when you lock,
Of the door
Just think of those
Out in the cold and dark
’cause there’s not enough love to go round

And sympathy
Is what we need my friend
And sympathy
Is what we need
And sympathy
Is what we need my friend
’cause there’s not enough love to go round

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *