Fler körkort att fira

Lite av en milstolpe i livet är ju det här med körkort.

Skrev nyss om Farfar Alex som tog sitt för 100 år sedan – själv är det hälften så många år sedan mitt men ändå hela 50 år!

Minns min uppkörning som skedde i vackra Visby med en liknande Folkvagns Bubbla som den jag provsatt på några år tidigare.

Foto: Familjearkivet tiiidigt 60-tal
I Visby då 1971 så fanns få rondeller – det var den där på norr vid Konditori Norrgatt som gällde – snurrigt svettigt värre för alla körkortsaspiranter, utan energigivande kaffepaus!

Sedan ner för backen och in genom Noderport (fort) för att orka med Rackarbacken upp, den är brant den!

Jo jag klarade den – minns att det kändes som jag var på nån trottoarkant – men övrigt under färden mot körkortsmålet måste varit prickfritt så nu kunde jag fira som fri chaufför.

Foto: Glada Gotland
Hade ingen egen bil – än – men de kompisar som skaffat fina fordon innan lappen var villiga att låna ut sina om jag skjutsade dem till flickvänner låååångt ute på landet, vad gör du inte för kärleken!

I bilradion kunde du nu fint får höra grupper som gjorde att du tryckte lite extra på gasen tack vare modernt elektriskt dinosaurie tramp!

 

Vad tjejernas namn var minns jag inte exakt – men kanske var det nåt åt Baba hållet!?

 

Tanka bilen då gjorde du för 0,94 kr/lit (motsvarar cirka 6.91 idag) men med våra låga sommarjobbslöner fick det hushållas även om puberteten var som vilda hästars hålligång – så fick vi och bilen lugna ner oss med gylf-vänlig sång.

 
PSSSST: 

Visste du att när du tagit ditt körkort för bil vid den här tiden så fick du även körkort för tung MC på köpet…trots att ingen övning på två hjul förekommit alls!!

Eller fick jag mitt för att jag övat där hemma på Stjärngatan redan på 60-talet med riktigt passande hjälm samt snabba MC-boots!?

Foto: Familjearkivet 

Men visst tänker jag på motorbiking så fort jag hör Mr. Spedding – men jag gör klokt som Chris – lutar mig åt en säker grön bil!!

 

One thought on “Fler körkort att fira

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *