Frivillig Fest Förgyller

 

Sköna oktober välkommen – månaden som inleds redan den 2 med två namnsdagar som jag tänkte uppmärksamma lite extra festligt. Ludvig & Love.

Det är nämligen tack vare kung Ludwig I Oktoberfesten i München har sitt ursprung när han gifte sig med prinsessan Therese av Sachsen-Hildburghausen, som stod den 12 oktober 1810.

Här blev det först fest gärna till häst… sedan fest für alle – ja numera anses det vara världens största folkfest. Mer folklig fakta hittar du här:

https://sv.wikipedia.org/wiki/Oktoberfest

Många muntra människor syns i alla fall förlusta sig på bästa sätt – en del fint klädda i  Dirndl und Lederhosen:

 Prost!

Foto: Meine Schöne Schwester Clary mit Viel Spass Rolfgang liebts Oktoberfest 

Om du nu missat Oktoberfesten som avslutas på söndag den 3/10 för 2022 så kan du kolla in möjligheterna för besök i framtiden genom den fullmatade hemsidan här:


Missat & missat förresten – du kan ju privat eller på annan fint frivilligt folkligt finurligt sätt hitta på något – som det här glada gänget i socknen där jag bor – skapa en Bungedagsfest: 

Ja denna lockande oktoberlördag den 29/10 startar ju redan kl 12 med detta höstliga härliga:


Hur var det då med namnsdagen Love  – jo den tänker jag helt fin-ful-fräckt annektera (!) till engelska språket och ger personer som har lyckan att inneha det namnet samt ALLA oss andra fortsätta att sprida vidare i kärlekens namn ♥ ♥ ♥ ♥

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *