Glatt & Livat trots trassel!

När jag ser utbudet av alla Live-akter som nu bjuds ut på ön, både när det gäller musik, teater & annat i stort som smått – så finns det väldigt mycket att välja på, för alla smaker. Vara med andra och njuta i publikhavet framför en scen – böljande härligt!

Om du nu inte har eller hade möjlighet att besöka en konsert på riktigt men ändå ville ha det Glatt & Livat – då kunde du ju till exempel lyssna på en kassett!

Foto: Glada Gotland 

Nu är vi tillbaka 1984 då det gotländska bandet GUTÖS som kanske i brist på skivkontrakt fick ihop denna härliga blandning  som ju kunde avnjutas mellan bandets alla Bygdegårdsspelningar.

I dagens tekniktidevarv då nästan allt som låter kan spelas opp genom osynliga strömmar i mobilen är det för mig och andra nostalgiker sköna verklighetsdrömmar som kommer tillbaka när vi kollar in hur vi fick bära oss till när vi skulle bära med oss ljudet.

Foto: Glada Gotland 

Första låten med det gotländska dansbandet är passande ”Det gäller att leva” – inspirerade av originalet med Bob Luman

Let’s think about living 
Let’s think about loving 
Let’s think about the whoopin’ 
And hoppin’ and boppin’ and the lovie, lovie dovin’ 

– den är ju lätt att hoppin & boppin till! I alla fall svårt att stå still!

Men redan på låt två är det dags att gå och lägga sig... tillsammans. En sängfösare som spelades av många dansband i början på åttiotalet – original ”John Blund” har du här:

Eftersom det finns dragspelare i orkestern så var det såklart att dra igång en smittande sådan låt: Glad och Livad komponerad av självaste Gnesta Kalle – ett måste på varje seriös kassett.

Ja en riktigt härlig kompott med låtar är det  – då passar det ju utmärkt att runda av med Jambalaya – här i original med en av mina favoritartister med Country hatt

Hela GUTÖS kassetturval av låtar samt orkesterpresentation:

Nu kanske du undrar varför du nu inte får lyssna på GUTÖS tolkningar – fick tyvärr inte igång min kassettspelare, det trasslade liksom till sig.

Foto: Glada Gotland 

Men ambitionerna och spellusten från de fem söta sorkarna som ville roa oss och få oss att dansa var allt utom kass – då blev det Glatt och Livat på riktigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *