Håll dig till höger … Clarence!

Posted by on sep 4, 2021 | No Comments
Håll dig till höger … Clarence!

Tredje september 1967 bodde jag hemma hos Farsan & Lily på Ängsvaktaregatan, det var söndag och jag var nu tidigt denna historiska dag ute på mitt extrajobb – att cykla runt bland husen i kvarteret för försöka att sälja Dagens Nyheter söndagsupplagan till morgonpigga (!?) kunder i låga och höga hus där kring Vidablick Norrköping.

Nu hade jag ju haft DN-tidningsjobbet ett tag och vant mig att trampa runt på vänster sida… nu var den nya inrepeterade budordet:

Håll dig till höger …Clarence!

Hade även smyglyssnat – mellan mina ”vanliga” pop-plattor – på Telstars för att det inte skulle sluta med en… smäll!

 

Den låten handlar ju egentligen om att du inte skulle Vänsterprassla med nån annan – jag som ännu inte hade nån att prassla med tog den på allvar i trafikvettet ute på gatorna och vägarna!

Hade dessutom garderat mig med både matchande kallingar – där PTH gällde – samt strumpor som båda satt på högerfoten!! 

Nåt som jag dock undvek – hur vacker den nu än var… då i fina färger – var stadens berömda kaktusgrupp… tänk om jag tänkt fel där och fått vänstertaggar i däcket, hemska tanke!

Foto: Länsförsäkringars historiska arkiv

Högt uppe i ett av höghusen där jag ringde modigt på dörren trots denna motigt manande skylt:

 

…så blev den mycket morgontrötta ”kunden” riktigt arg (läs skiiit-förbannad) och jag fick lägga benen på ryggen och sprang smart ner nödutgången som låg åt vänster… tur att inte den ännu var omlagd!

Höll springtakten fint som jag lärt mig av The Spencer Davis Group på träningsläger redan 1965!

 

När jag senare svettigt kom hem, hel utan större fel och/eller undrade jag egentligen vilken sida jag hållit mig på denna historiskt upplevda H-dag så fick Tages ge mig svaret!

 

Leave a Reply