Härlig Honnör för Återkomsten!

Glada Gotland är tillbakaå t e r k o m m e n – och var fingras det ivrigt först för att hitta några smått smäktande internationella hemlandstoner… såklart i en skivback på en second hand butik.

En LP-skiva som jag personligen aldrig ägde men hade det höga nöjet att flitigt få höra hemma hos glad kompis som hade (h)ärlig humor som ofta lockade till sköna (s)kratt var Mr. BJen pålitligt DJ som förutom stensäkra rocklåtar låg inne med… bland annat Sergeant Honolulu D.F.F.

Foto: Glada Gotland

Det var omkring 1974 som humorn från Sidspåren (!) var lika heta som orkestern som fräckt hutlöst fick klä av sig i bara mässingen – men inte stod de ut för det!

Foto: Glada Gotland

Innan du bröt sigillet på albumfodralet så fick du en sedlig varlig varning…

Foto: Glada Gotland

Mannen bakom ”Fjärde Återkomsten” är underhållaren, trubaduren och visforskaren Sid Jansson – läs gärna mer om hans goda gärningar här:

https://sv.wikipedia.org/wiki/Sid_Jansson

Jag har nu inte hört någon av låtarna på snart 48 år men ett av spåren fastande och jag har då och då likt en pickup som hakat upp sig gått och gnolat på refrängen – den låten heter Venezuela! 

…alla kunna spela både fotboll och gitarr ja ja…

Fullständig spårlista hittar du här – förutom småfräcka visor så får du ett besök på

  • Korsnärsgården med Nils Linnman,
  • Putte Kock tips,
  • SF-journal

med mera nostalgigott som kan vara svårt för nytillkomna lyssnare och tittare att förstå idag – men visst kunde vi garva gott då åt det svängande Hawaiigänget.

Tror till och med Yngve Stoor kunde skratta stort tillsammans med den varmt Snälla Sergeanten!

Klicka     på valfritt spår för att se hela låtlistan!

PSSSST:

Så här efter nyligen avklarad POPGISS 2022 – visst är väl vår ledare där Örjan Hillbom mycket lik Sergeant Honolulu (Wairoaeta III) Hövding & Sångchef över Fria Hawaiiarmen!!

Foto: Popgiss på Kalkstens Hawaii

Lägg det på minnet – kanske dyker det upp i kommande Giss i kategorin  Härliga Jubileumsalbum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *