Hej där Agnes Westberg…

Hej där Agnes Westberg…

…det är du som är restaurangchef  Kitchen & Table… vad har du för lockande på menyn nu då?

Nu har vi precis bytt till vårmenyn där du hittar allt från pasta med sidfläsk och pilgrimsmusslor till vegetariska dumplings

Har du någon egen favorit du brukar rekommendera när det gäller mat?

Jag rekommenderar ofta vår vegetariska to share som består av veg dumplings, asiatisk sallad och friterad blomkål bland annat. Tycker det är rätt i tiden samt härligt med ”gröna” rätter.

Samt dryckerna då – kombinera rätt till varje rätt är du/ni duktiga på det?

Ja vi provar alltid ut dryck till maten innan vi byter menyn så vi vet vad som går bra ihop.

Vad har du för bakgrund för köksarbetet samt servering?

Jag fostrades i McDonalds hårda skola och arbetade där som restaurangchef, det har gett mig mycket och min känsla för service och att bemöta gäster kommer därifrån.

Hur gör du och personalen för att få gästerna att trivas gott hos er?

Vi försöker att hela tiden arbeta för att skapa en avslappnad och skön stämning som förhoppningsvis smittar av sig till gästerna

Ni är ju ännu ej med i White Guide…  hur jobbar ni det lilla extra för att hamna där?

Vi jobbar hela tiden med att toppa servicen för varje gäst samt se till att följa mat och dryckestrender

Är det viktigt för en krogs framgång att komma med på olika erkända listor?

Det hjälper ju helt klart till om man vill locka fler gäster samt öka intresset för krogen, sen är det ju alltid lite kul också 😉

Som alla vet är ju det många många fler gäster att tillfredsställa på sommaren – när inleder du/ni rekryteringen till detta?

När man arbetar säsongsbetonat så är det viktigt att försöka knyta till sig människor som vill jobba säsong, ofta är vi ute och rekryterar tidigt på början av året. Många som jobbar säsong i till exempel Åre kan ju tänka sig att jobba sommaren i visby.

Vad/vem söker ni, hur vill du att en god och glad medarbetare skall vara?

Jag vill omge mig med människor som brinner för service, som tycker om att bjuda på sig själva och som har nära till skratt. Personligen gillar jag att ha människor som är lösningsorienterade och där inget sitter ”fast” vid min sida.

Har ni kök och lokaler som ”sväljer” denna stora tillströmning samt personalutökning?

Vi har ett litet kök och går vi över 150 matgäster på en kväll så har våra kockar det rätt svettigt. Det gäller att ha koll på bokningar och sittningar.

https://www.facebook.com/KitchenTableVisby/

När du nu är helt ledig och skall koppla av restaurangbestyren… vad gör du helst då?

Sitter på hästryggen eller mockar skit!

Har du något smultronställe du gärna beger dig till?

Varsomhelst bara det är vid havet!

Nu har ni ju ibland livemusik på krogen – vi kommer till det – men när du själv får sätta på någon musik i ditt hem, vad blir det då?

Bob Dylan alla gånger

Några fler favorit artist/er, förutom Dylan då ?

Leonard Cohen, Svenska Björnstammen

Foto: http://densvenskabjornstammen.se

Vilken är världens bästa låt?

Hm svårt, har nog ingen utan det är som Anders* säger, beroende på humör och känsla

Vem såg du live senast, förutom nu de artister som haft de goda smaken att komma till dig!?

Kent

Vad i övrigt kulturellt och spirituellt gillar du att mysa med?

Allt från att gå på museum till att yoga

Har du någon extra passion  – förutom ditt jobb förstås!

Hästar… och att måla

Sist men inte minst… Vad är det bästa med att bo och verka på ön tycker du?

Jag älskar att bo på ön då den har lite av allt.

På sommaren kommer Stockholm hit och det blir liv i luckan. På vintern lugnar allt ned sig men då kan man ro om alla vackra ställen helt ensam.

Anders* som nämns i texten är kollegan/artisbokaren dubbel Ll Johansson som Glada Gotland presenterat tidigare:

Möt kulturmannen med dubbel Ll

Tack Agnes för trevlig pratstund och när det gäller livemusik på Kitchen & Table så är det denna fina artist som är aktuell nu på lördag den 25 februari, snacka om mat- & kulturupplevelse!

No more snow man… men gärna SLOWMAN!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.