i Ahr… eller där du ar!

De flesta gamla fiskelägen på Gotland är numera platser för frisk fritid – så Ahr det här i alla fina fall!

Foto: Glada Gotland

Jag brukar ta mig en sväng hit men nöjer mig med att strosa omkring på landbacken och speja ut mot Falholmen som jag skall försöka komma ut till vid tillfälle nu när fågelskyddsområdet tillåter så.

Ser ju faktiskt ut som det går att gå på vattnethalleluja va vackart & praktiskt.

Foto: Glada Gotland

Ser på en av bodarna att här har det minsann gått åt en och annan propeller – sådan sjöteknik är inget för en torrboll – tur det finns modiga kvinnor/män för dylika blöta bravader!

Foto: Glada Gotland

Här får också en av de gamla äkta fiskebåtarna sin välbehövliga sista vila och tanken går förstås till de som med kraft samt hunger fick ge sig ut på sjön oavsett väder för att för att mätta sin familj.

Foto: Glada Gotland

Numera kan jag och de passande sjöfågelmodellerna njutbart ha koll på livet utanför – utan att vara rädda för att bli blöta!

Foto: Glada Gotland

Men visst blir jag sjösugen när jag släpper blicken från fönstren…

Foto: Glada Gotland

… ohoj kanske använda vinschen och glida ut i en äkta träbåt nu när sjön ligger så behagligt lugn. Då är det väl ingen fara och farligt!?

Foto: Glada Gotland

Det där är väl verkligen inga orosmoln den här dagen… solen säger att den skall vackert visa mig säkraste sjövägen. Plask!

Foto: Glada Gotland

Men kanske är jag en fjant… för jag stannar vid Ahr:s kant… och njuter av höstens alla formidabla färger,  ja även av den vilande vinglade släken i kurvan därborta är väldans vacker.

Foto: Glada Gotland

Vinsten är att njuta fritt, på mitt/ditt sätt, men samtidigt ta lärdom av historien och historierna du hör.

Foto: Glada Gotland

Några småsorkar som säkert lekt åhh haft mycket kul här i trakten ramar fint in lärdomens konst – att njuta av både här i Ahr… eller där du ar!

 

Finns även att se på härlig Ahrlig video:

One thought on “i Ahr… eller där du ar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *