Juli 2012

Get off off my cloud

– den 12 juli 2012, kl 09:55

Min härliga hyllning till Rolling Stones på deras 50 års dag får bli den dagen då vi fick Visby Polisen att rycka ut och stoppa våra rullande stenar i Visborgsstaden. På riktigt högsta volym på bästa kompisens Bonsas musikanläggning så fick jag äran att spela min favoritlåt med gruppen ”Get off of my cloud”

Det är en riktig rockrökare som får en att känna sig tuff och I´m free to do what I want any old time– som till exempel försöka ragga! Volymen skulle locka hela söta tjejskocken i södra Visby till pojkrummet i punkthuset där vi var suktande sugna på damsällskap som skulle imponeras av vårt stenhårda låtval – trodde vi. Fönstret stod på vid gavel och det vette ut mot själva Signalgatan så det borde funka. Så högt spelade vi så vi hörde inte att alla grannar i väggen ilsket dunka, vare sig i samma hus eller tvärs över gatan. Vi hörde heller inte när det knackade på pojkrumsdörren och ordningsmakten plötsligt steg in och myndigt samt bestämt sa till oss att genast sänka ljudet och stänga fönstret. Det blev lite som en chock att se de blå uniformerna med vita batongerna – till och med Mick, Ketih, Bill, Charlie och Brian skulle nog reagera – men de hade nog bara klämt i refrängen än högre!

Till historien hör även att kompisens mor var hemma men gillade att sonen med kamrater var på tryggt hemmaavstånd och inte ställde till bus i byn – men hon bad oss aldrig att sluta spela våra vrålande vinyl! Tror absolut inte heller att hon var döv – säkert hemligt kär i pojkarna i bandet!

Det är bara att konstatera att Rolling Stones blev tillfälligt tystade eller åtminstone ordentligt sänkta den eftermiddagen – men baske mig så tar de sig ton rätt ofta mellan mina öron och många gånger än starkare, både på grammofon och livs levande.

It´s only rock`n´roll – but I like it!

http://www.youtube.com/watch?v=O3F4GmbHl5g

                         

 

Lyckad lycka

– den 9 juli 2012, kl 22:07

Förra gången prisade jag naturen vid härliga Holmhällar. Den är så fantastisk och vinden har filat på sten, sand och träd som villigt låtit sig forma till den tjusning för ögat som det nu är. Där i tallskogen står också baracker som först användes för militära ändamål men sedan 1950 talet varit ett pensionat som tar hand om gästerna utan att försöka forma om dem. Här serveras frukost, lunch och middag men inga onödiga nöjen, det står djuren och naturen för själv så nöjsamt.

En mycket vänlig glad och uppmärksam personal ser verkligen till att du som gäst känner dig välkommen och trivs och får njuta av att tiden liksom står still även om de aldrig tycks stå still själva. Men de rör sig utan att du som gäst känner dig stressad även om vissa tider naturligtvis måste passas för att det skall funka – middag precis klockan 17.00, så det så.

”Någonting att äta, någonting att dricka, någonting att älska och att hålla kär, är allt jag begär” http://www.youtube.com/watch?v=tGUL7h4lhJ0

Tack Karl Wehle för den mycket passande sången och tack Carl Hansén med familj och personal för att ni gjorde så att vår lycka blev…så lyckad! http://www.holmhallar.se

 

 

Ob-la-di Ob-la-da

– den 3 juli 2012, kl 14:03

 Nu har jag varit gift, äkta man, make en hel vecka och några dagar…och det känns alldeles fantastiskt fint.

Jag och min mysiga M gifte oss i allra största hemlighet på Midsommarafton under bar himmel i ett otroligt härligt Holmhällarlandskap kring fågelsång, tallar, rabbisar, raukar, saltstänk, fiskebodar, sandstrand, kalksten, blåeld och poesi som gick direkt till hjärtat.

Vår kärlek har inte varit någon hemlighet. Det är som att några pusselbitar som liksom varit försvunna nu hittats och de ha nu bildat en otroligt vackert motiv både bildligt och känslomässigt.

All You Need Is Love sjöng The Beatles 1967 i den allra första livesändningen över Eurovision i tv, det är 45 år sedan.

Kärlekskonsten är naturligtvis äldre än så – men visst behövs det påminnas att Love is all you need mellan varven.

Människan blir gladare av kärlek, att vara omtyckt, att kunna ge kärlek och känslor, att få tillbaka, få respons som vibrerar och ger en gåshud, det är varmt, det är stort.

Just nu är det mycket kärleksbetygelser i Almedalen, Visby också. Ob-la-di  Ob-la da hela veckan lång!

http://www.youtube.com/watch?v=jU5h2izGG-Y&feature=related

 

 

Clarence Krusell
Glimten i ögat och glatt humör!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.