Kalkkontraster

Det första som möter mig när jag kommer ner till Sigsarve-stranden* är en fiskare – så naturligt och fint.

* Hall-Hangvar naturreservat

Ser du honom – ja han står där ute en bit i sina moderna våtkläder och försöker få sin fångst på bästa sportmaner. Tålamod är en fiskares bästa vän.

Foto: Glada Gotland

Annars var det andra tuffa tag här förr för fiskarna som ju fick ha en annan typ av tålamod och mod att kasta sig ut till havs i de olika väderomslagen som ju vår ö och dess vatten är så berikad av.

Det kanske blev övernattning i nån av de små bodarna som i alla fall hade en öppen spis att kunna värma sig kring efter bistra vindar och kalla nätter.

Foto: Glada Gotland

Troligtvis först säkert dragit upp båtarna så långt upp som möjligt på stenstranden så inte vågorna tog med sig dem ut under nattvilan.

Foto: Glada Gotland

Är det här mån tro en av originalbåtarna från förr som fått vara med om mycket där ute i vågorna – nu får den vackert ligga och vila och fundera på fångsterna som kom till nytta i nån av de näraliggande gårdarna.

Tyckte det gamla skrovet kluckade till lite ihåligt när jag passerade – frågar sig kanske:

Finns det nån fisk kvar!?

Foto: Glada Gotland

Några som alltid förhoppningsvis kommer att finnas kvar med ständigt span sedan miljontals år och aldrig tröttnar de på utsikten … raukarna.

Foto: Glada Gotland

Några av de betydligt yngre tallarna har trots sin ungdom också hunnit se mycket vågat och blivit vindpinade i sitt första parkett läge – här sjungs det på sista versen…. men det låter vackert det också!

Foto: Glada Gotland

Jag slår mig ner och njuter verkligen av den dramatiskt vackra gotländska kuststräckan här – i ön är jag kär!

Foto: Glada Gotland

Allt där kring klinterna och stenstranden är inte ”bara” sten – det är finfina fossiler som vist kan vissla vackra visor än idag!

Foto: Glada Gotland

I bilen på högsta volym … när jag lämnat lugnets kostym – får det bli äkta gotländsk kalkstens rock!

Skönt med kontraster!

 

Nej jag är inte allergisk mot människor – och i naturen är det tur att vi alltid med respekt kan vistas ute… i det fria!


Gotländsk kalkstens rock/punk/soul när den är som…    (klicka )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *