Klädd i konfekt!

Lördagsgodis – javisst – och det skall intas med min favoritblandning, tacka Bertie för det!

Som du ser är jag redo att njuta – lär bli ett riktigt gott hålligång – ja i alla för min mun som i passande kalsong!

Foto: Goda Glada Gotland

Hur är det nu med godiset  – för som du ser så är det här en efterliknade försök från originalet – så här ser den äkta riktiga ut:


Hittar den här fina förklaringen på Wikipedia:

Bassett använder produkthistoriken i sin marknadsföring. En av godisarna i den nuvarande konfektblandningen föreställer Bertie, Bassetts maskot.

Enligt företagets egen historia var Charlie Thomson, en anställd som var klumpig, på besök hos en kund i Leicester 1899 för att göra affärer.

Kunden visade inget intresse för produkterna och till råga på allt råkade Thomson tappa en bricka med sötsaker så att lakrits och annat godis i allehanda färger hamnade över disken.

Kunden ska ha blivit så förtjust över kombinationen att han beställde ett parti av den nya blandningen. Den fick snabbt namnet Bassett’s Allsorts, ett namn som har följt med genom åren.


Vilken härligt god historia – själv har jag varit i fina Fotbollsstaden Leicester med en viss Sir Olle Blom… då var det fotboll & pubar & quiz and mycket more i en allsköns blandning!

Rustmästare: Tobbe Stuhre


Om du lyssnar noga så ekar kärleksropen för staden och godislandet än!

 

One thought on “Klädd i konfekt!

  1. Härlig nyhet om Bassetts,, man lär sej nåt ibland när man löser dina inlägg! Leicester rules, på många sätt!!! Bassetts är f.ö. jäkligt goda!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *