Kokar Julen över redan nu…!?

Jo men nu är det ”bara” en liten dryg månad kvar till att Tomten kommer… Glada Gotland har span på vad han gör så här i sin Tomteverkstad – han kokar gröt!

Foto: Glada Tomtenisse

Tomtegröt

  • 3 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk smör
  • 3 dl ris, rundkornigt
  • 1 kanelstång
  • 1 l mjölk

Koka upp vattnet med salt och smör i en gryta. Tillsätt ris och kanelstång och rör om. Koka under lock tills vattnet kokat in, ca 10 min.
Späd med mjölk under omrörning och låt gröten precis koka upp.

Lägg på ett lock och sjud gröten på svag värme tills den tjocknat och grynen är mjuka.

Så gör du julgröt i ugn … klicka på grötfatet! 

Foto & recept: ALLT OM mat

Ligger Tomten väldigt risigt till med risgrynskoket – ja Lucia vill testa sin sång & gång. Tomtenissarna fila på sin dragspelskonst. Samt fixa svampplockning och lav alternativt mossa till adventsljusstaken… eller köpa billiga klappar på nån mystisk svart fredag – ja då blir det snabbgröt som gäller.

Men lika god som Tomtens äkta måste den ju vara – kolla gärna in tuffa testen efter grötvinnaren här… om den nu inte redan är uppäten 😉

https://mittkok.expressen.se/artikel/risgrynsgrot-test-av-10-sorters-fardig-risgrot/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *