Lurad av en Kelpie fick ropa Help me

 

Under min ”uppvärmning” inför kommande resan till Skottland hade jag fina förmånen att kunna ta ett svalkande dopp i Årstaviken vid Liljeholmskajen, sommarsolen lockade till bad.

Hade ju dessutom hittat härliga badbyxor som ville bli invigda. Allt utom vig är jag dock i mitt simsätt och det blev verkligen inte lätt att hålla sig flytande i det sötsalta vattnet.

Min säkra simkompis Josefine flöt samt lekte lätt som en delfin… som tur är såg hon nog aldrig skräcken som smög på mig i mina ögon.

Foto: Bad Bad-Boy Gotland

Jag fick nån form av botten-blackout men med snabb hjälp ta mig upp på bryggan igen – tusen tack observanta L för din trygga assistans

Foto: Badboy Gotland

Nu när jag varit på toppenresa till Skottland så vet jag att det verkligen inte är en skrämselpropaganda som The Kelpies står för utan klok filosofi för alla oss som närmar oss strida strömmar och djupa vatten.

The Kelpies in Falkirk   (Foto © Beninjam200, WikiCommons)

Kelpien

av Ben Johnson

Falkirk i Skottland är hem för The Kelpies, den största hästskulpturen i världen. Dessa 30 meter höga hästhuvudsskulpturer, som avtäcktes i april 2014, ligger i Helix Park nära motorvägen M9 och är ett monument över Skottlands hästdrivna industriarv.

Men vad är ”kelpies”?

En kelpie är en formförändrande vattenanda från skotsk legend. Dess namn kan härröra från de skotska gaeliska orden ”cailpeach” eller ”colpach”, som betyder kviga eller hingstföl.

 Kelpies sägs hemsöka floder och bäckar, vanligtvis i form av en häst…

…läs gärna mer om Kelpies här:

https://www.historic-uk.com/CultureUK/The-Kelpie/

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Kelpies

 

Själv kommer jag verkligen se till att jag aldrig utsätter mig själv eller andra i sådana här osäkra simsammanhang – nu kommer jag bara simma omkring och finnas till på land.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.