Oktober 2011

Smulor

– den 26 oktober 2011, kl 16:57

Skärpning på mig själv… inte en rad på flera dagar … har jag varit slö eller rent av varit dö, nej men andra saker i livet har hänt och tänt men ännu inte kommit på pränt. Till exempel så har jag ju njutit av knäckebrödets dag till rågi så mycket så det blev smulor i sängen. Redan som liten gosse fick jag ju lära mig att kex och knäcke icke får förtäras mellan lakanen – och oj vad jag fick lida resten av natten när jag nu inte lydde det rådet! Att välja knäckebröd i dagens läge har förresten blivit rena paradiset med hyllorna fulla av nyttigheter. Ju fler nyckelhål att kicka in mellan så verkar det ge kraft innan du ens satt tänderna i det.

Rustiga Rågi och hemtama Husman finns förstås kvar i sortimentet men varför inte våga sig iväg till härliga Härjedalen och ett alldelses fantastiskt hällbakat tunnbröd. Mums för män med hår på bröstet. Gillar också crispiga saker med mögliga eller alla möjliga ostar på – smöret eller Bregott har jag skippat för länge sedan, det är bättre det smakar gås än smör tycker jag. Har nu även sett att flitiga gotländska bagare har jobbat hårt, har ännu inte hunnit testa deras verk, men nästa val får bli denna lokala skapelse.

Så vill jag passa på att tacka alla som firat min födelsedag, många direkt i telefonluren samt många fler genom Facebook, fasen vad jag gillar denna sociala mötesplats. Annars var det nog Prinsessbakelsen ute i det fria som kommer ge mersmak länge! Snart får jag möjlighet själv att uppvakta blivande 40-åring, fast hon ser förstås ut som only sixteen, hela tiden!

Däremot är min blivande tonåring svår som sjutton att hitta på lämplig present eller uppvaktning till för i tonåren är det tufft och som förälder verkar det som jag är töntig i alla lägen. Kanske ett STOOOORT paket knäckebröd kan vara lösningen – och jag ger honom fri tillåtelse att käka i sängen, vad glad han skall bli en lång tid framöver!!

 

Skärpning

– den 8 oktober 2011, kl 15:54

Skärpning – jag skrev om klädesplagg för lite sedan… om plagg som liksom hängt med ett tag i mitt liv och jag inte kan göra mig av med eller vara utan. Ja när det gäller gamla paltor – mycket kanske du växer ur eller tröttnar på modellen eller färgen och vill hänga med i modet eller helt enkelt förnya dig själv. Men annat vill du ju aldrig skiljas ifrån och jag glömde jag bort en betydande liten del som alltid hänger med mig runt midjan och den hjälper mig hålla in magen samt hålla upp brallorna , skärpet helt klart!

Kanske det absolut viktigaste saken som finns och jag har ett svart bälte, låter som en kampsport, eller en livrem som är mig mycket kär och livsviktig i mitt liv. Tänk att en sådan svart skinnbit har så många trevliga namn, svångrem kan jag ju också svänga mig med! Denna rem är nu inte speciellt snygg, men praktisk och i rätt format och den har blivit mjuk och smidig genom flitigt användande. De olika hålen har fått slåss om att bli använda av den lilla pigga piggen som sitter på det snygga men diskreta silvriga spännet. Det är helt klar över 20 år sedan den först kom att omfamna mig och jag känner mig faktiskt naken när den inte är på.

Jag bävar för den dagen den går sönder, då kommer det säkert fällas tårar – det är mitt bästa klädesplagg – den enda som kanske blir glad är ett brunt hårt bälte som hänger inne i garderoben och aldrig egentligen fått chansen att följa med ut på promenad med mig. Men gamle Svarten håller än och är helt klart min käraste vän!

Vilket är ditt favoritplagg som du inte vill skiljas från!?? Skriv gärna om det här!

 

 

 

 

Bullar

– den 4 oktober 2011, kl 21:48

Kanelbullens dag visst skall den firas och låt oss alla bli på kanelen idag. Men lite bortglömd kanske kardemumman är och de där sliskigt sockriga med mormors hosta på. Vi struntar i dem idag – frossa loss på kanelbullen och njut av degen.

Även som liten gosse när jag var ett litet barn så gillade jag bullar. Ibland blev det så att en plåt av den hembakade kollektionen av morsans bullar fick för lång tid i ugnen och blev duktigt brända.

Brända bullar var inte att tänka på att kunna serveras när det kom gäster och bakerskan skulle snabbt kassera dem. Men här slog bullhjälten jag till och jag påstod att jag fullständigt älskade brända bullar.

En sådan gosse blir ju älskad tillbaka när nu mor inte behövde slänga dyrt misslyckat bak och jag kunde stoppa i hur många som helst där fram.

Tricket var ju bara att bita av den svarta kanten – spotta ut och där under fanns ju den alldeles härligt delikata bakade bullen i hela världen.

Tyvärr, eller kanske rättare skrivet: som tur är så blev det inte alls för ofta som en hel plåt med bakverk blev förstörd eller svart som sot – men den där timern i present på morsans födelsedag var förbaskad onödig tycker jag.

Å andra sidan om inte varningsklockan kommit fram så hade jag väl fortfarande suttit och degat i mitt hemliga bullrum, nu fick jag komma ut i vida världen se andra härligt rundade bullar och slicka på småkakor i stället – åh så gott livet kan vara!

 

 

Fingerkli

– den 30 september 2011, kl 12:37

 

Jag som aldrig gillat att spela kort har fallit offer för nattliga partier av Chicago och nu känner jag ett ständigt fingerkli att få vara med och blanda, dela ut, byta x 3 och börja sticka!!

Det har varit jag, min bror samt bästa kompis och hans trevliga bror som spelat, stuckit och skrattat gott kring kortbordet.

Vi har även våndats och ibland till och med gjort bort oss ordentligt när tvåor har slängts som skitkort som egentligen var ett formidabelt fyrtal…eller hur lillebror!??

Jag har fått erbjudande tidigare i livet att vara med i diverse pokersammanhang men jag har alltid tyckt att det startat på tok för sent på kvällen och efter det som vi redan har haft annat ”ansträngande” skoj oss för.

Så dags så var kudden mer lockande än allt klöver, spader, ruter eller hjärter i världen… förutom hjärter dam förstås som låg hemma och väntade…men ingen dam vill väl ligga tätt med en skitgubbe.

Nu vill jag hemskt gärna vid väl valda tillfällen fortsätta med detta spel som är en variant av bridge och ger mycket nöje, dessutom serveras så goda kortspelsvänliga drycker så det är gott för både brain and belly.

Nu är jag nybörjare, trots min mogna ålder, men det gör inget, för allt spel går ut på tur och eftersom jag nu har sån tur i kärlek med den allra bästa av hjärter daMerna så kommer det gå alldeles utmärkt här också! 

http://www.spelakort.se/visaspelregler.php?spel=Chicago%20(stickspel)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.