Passa på och gå som en fri människa – innan fåglarna fängslar dig!

I full respekt för öns olika fågelskyddsområden... som här på Ryssnäs/Fårö  – så får jag passa på att gå innan fåglarna kommer och… häckar!

Promenaden startade vid Engelska kyrkogården, söderut och solen smekte de granna gråa kalkstenarna så skönt – det var bara en och annan en samt mossan som gjorde det lite grönt.

Det är Bungeör som ligger som en hägring i inloppet mot Fårösund.

Vid P-platsen & starten mötte oss en annan klok skylt som manar till naturens respekt:

Jo du läste rätt: Bygg ej stentorn!

Visserligen finns ju byggmaterial så det räcker och blir över – men just tjusningen att naturen får vara som den är gör ju att dessa torn verkligen inte behövs – men ett stenbord är okej!

Varsågod, det är serverat i reservatet!

Annars så slår det mig att det är så väldigt fritt från skräp, kanske har det blåst bort i senaste orkanen – men det här resterna av nylon lär ligga kvar länge länge till även om naturen försöker fläta in det som sitt eget romantiskt ringlande rep ≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Det blev en fin promenad denna soliga Fårölördag den 21 januari 2019 – och strandtallen stod pall och speglade sig nu gott i pussen!

Samtliga foton: Glada Gotland

PSSST – ganska så vindstilla idag och oj så tyst vid stenarna och sjön – ja ännu har ju inte heller fåglarnas vingliga vingslag samt parnings-skrän startat!

So I just have to sing….Hymns to the Silence…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *