Sanning…sägner, sagor, spänning samt skoj!

En guidad tur med Calle Brobäck är en härligt kul tur med kultur kring kyrkor, andra byggnader samt platser i fantastisk fin gotländsk natur.

Du tas till exempel med, som här upp över valven i Lärbro Kyrka, där Calle visar byggnadsställningarna ännu finns kvar – ja de som sattes upp i mitten på 1300-talet… ännu med bevarad bark… helt härligt galet är det på vår tidsresa.

Foto: Glada Gotland

Samma kyrka med dess mer moderna trätorn – ordentligt fastskruvat för de vindar som även kyrktorn måste söka annan stilla hjälp för än det Gudomliga!

Foto: Glada Gotland

När du lyssnar och ”lär” av Brobäcks ständigt sköna kunnande så slås du förstås av en hel del sanning samt fakta med finess men även hans så skönt stora utrymme för sägner, sagor, spänning samt skoj som lockar oss deltagare till sköna skratt.

Foto: Glada Gotland

Minnesstenar… och där vi nu varsamt går fram i det gotländska kalkrika & vackert blommande landskapet, får liksom liv på nytt…tråkigt blir det aldrig!

Nu väntar ytterligare en spännande 3 timmars tur denna gång mot Lergrav med Calle lördag den 5 juni i regi av Kulturförening Norra Gotland.

 

https://kunokultur.se/evenemang/mot-lergrav-med-calle-broback/

⇑ Boka in dig NU så även du får P-lats!!

Foto: Glada Gotland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *