September 2012

Oktoberfesten i München i stort och smått!

– den 25 september 2012, kl 10:50

I München pågår just nu den STORA Oktoberfesten för fullt.

Årets affisch visar som du ser en mycket glad munk med alla de attribut som festen är känd för:

Hjärtat är alltid med att delas ut till nära och kära – kan gärna toppas med rosor för det är ju en kärleksfest vi är på.

Brödkringlor, rättika samt enliterskrus med härligt skummande bier att skölja ner det salta med.

Förstås mycket mat, grillade kycklingen rekommenderas, saftig och så gott kryddat.

Förutom dessa festliga tillbehör som gärna tas i enorma tält med musikunder- hållning därtill så finns det karameller och karuseller samt skjutbanor, lotterier med mera…

…och mitt i allt det stora finns en mycket mycket liten cirkus – enloppcirkus.

Det är det finns bara plats för cirka 10-20 i publiken och i entrén står cirkusdirektören i yvig mustasch och härlig hatt och hälsar Herzlich Wilkommen. Du bänkar dig och sitter mycket nära en miniatyrby där snart lopporna skall släppas loss – fast förstås under kommando och uppsikt av Lopp-pappan. Han tar fram några små burkar, en pincett och plockar fram de utvalda lopporna som skall få göra premiärnumret – att dra en vagn genom byns gata.

Naturligtvis går redan nu ett sus eller rys bland publiken, tänk om de rymmer och hoppar hoppfullt över på någon av oss tittare för att följa med hem!? Men cirkuspiskan viner och de stannar snällt kvar på huvudgatan och se – vagnarna rör på sig.

Sedan följer ett antal rörelser i den uppbyggda byn, det är lite svårt att hänga med för de är ju så förbaskat små de svarta prickarna – skall ta med läsglasögon eller eget förstoringsglas på föreställningen i år.

För vi skall gå dit i år igen för en kär cirkusrepris – det var ett tag sedan sist – men vi gör det också för vår käre vän Micke som skulle se härligheten en gång. Det var bara det att han började skratta redan innan han och brorsan samt övriga i publiken bänkat sig.

Jo det hela är så otroligt och brors målande beskrivning, som naturligtvis varit där tidigare, av det hela hade nu fått igång herr Ms skrattmuskler, som var så sköna, att hoppa igång på full speed. Han låg och vred sig på bänken så både direktör , loppor och övrig publik kom av sig och innan ens föreställningen hunnit starta!

Ja nu var det inte lopporna som var huvudattraktionen – Micke hade förgyllt det hela med sitt hjärtliga, okontrollerade så Mänskligt härliga skrattanfall.

För att ”riktiga” föreställningen skulle kunna genomföras fick M lämna tältet, och han gjorde det frivilligt.

Men för de i publiken så är nog detta den bästa showen någonsin – jag ger mig på att även lopporna fick extra kraft och garvade gott den dagen och drog iväg som bara den när nu numret kunde visas som ”vanligt” igen!

Prost Floh Circus! 

 

 

Firar ett trettioårigt leende!

– den 21 september 2012, kl 12:50

Smiley symbolen fyllde 30 år igår – det firar jag med en 🙂 så klart!!

Ett tecken som jag använder mig ganska så ofta utav när jag ”pratar” med mina vänner i skrift när jag verkligen vill visa att jag är glad och förhoppningsvis göra dem dito – om jag nu inte redan lyckats förmedla det tillräckligt med de vanliga vackra bokstäverna förstås!

Tänk att en sådan enkel knapptryckning kan ge så mycket positiv respons, jag så i den milda grad att original Smileyn ynglat av sig och fått många kul kusiner samt kompisar som sätter spännande sprätt på skriften.

Sedan kanske det finns en och annan som är förbannad eller ledsen och vänder på parentesen, men det är väl som livet är.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Smiley

Smileys med Mersmak som gjort mig mycket 🙂 hittills i år samt sånt att se fram emot:

  • Min mysiga M som sa JA
  • Mina fyra fantastiska barn
  • Musik med Morrison med flera
  • Mumsigt vin
  • Min bror som gav mig en sån härlig energi
  • Münchens Oktoberfest
  • med mera 🙂

Så tyvärr några Mindre roliga händelser 🙁

  • Min mor M somnade in lugnt och stilla…
  • Micke G. som gick bort alldeles för tidigt – ville alltid roa, fick oss att skratta

Men minnet av dessa två nära och kära lever förstås kvar och många händelser kring dem som får mig att hjärtligt och utan att tveka ta till hur många sådana här som helst 🙂 

 

App, lapp sa att du slapp…

– den 16 september 2012, kl 14:28

Häromdagen hade jag tvättstugan och fann torktumlaren ”övergiven” och full med vatten samt smuts från familjen innan mig som begagnat sig av den maskinen.

Nu var det väl äntligen dags att skriva en arg kluddig luddig lapp om ludd och så för att få bort min frustration – men jag avstod.

App, lapp sa att du slapp…

Tänkte att personen innan mig säkert tänkt på nåt annat roligt och i sin skojiga värld nu bara glömt sig lite och gick i från det hela med ren tvätt och rent samvete.Så varför skulle jag i så fall svärta ner kulörtvätten med en pompös protest på en post-it-lapp!?

Nästa gång jag träffar grannen skall jag i stället snällt be om en demonstration för hur jag skall komma åt maskinens ädla delar när jag vill göra det riktigt fint efter mig.

Å andra sidan har jag stundom nojsat bland nypor och haft det underbart uppsluppet med uppblåsbara mjuka hängare, åtminstone när jag haft sällskap av min fru.

Centrifugspinn, in i trans.

Dra ut, ruska om, hänga snyggt, nyp.

Efter denna tvätttrevliga omgång så har jag också varit  lika ystert yr och ordentligt städslarvig jag med!

 

Kass på kassar

– den 14 september 2012, kl 10:28

Ja! Idag kom jag ihåg det.

Att ta med mig bättre begagnade kassar när jag handlade livsmedel.

De kan ju konsten att ta betalt annars, handlarna, om du nu inte varit flitig att ta med dig en miljövänlig tygkasse eller kassarna du ”dyrt” fick köpa sist för att placera ditt inköp i.  Två (2) kronor i snittpris för papper eller plats kassar. Jag som brukar vara i affären minst två gånger i veckan kan då ställa upp detta tal:

2 kassar x 2 gånger = 4 kassar x 2 kronor x 52 veckor = 416 kronor/år

Många bäckar små… nu kom Spara i mig fram och jag känner mig inte så kass längre!

Förresten är det där med ekonomi roligt även om Slösa tycks leva loppan och ha ännu roligare, åtminstone för stunden.

En gång i min ungdom köpte jag en miniräknare…

…det första jag räknade ut var att jag inte hade råd med räknaren.

Tekniska prylar kan vara grymt avslöjande ibland!

 

 

Fusk – räkna inte med det!

– den 3 september 2012, kl 17:51

Fusk handlade det lite om under OS, där uppe på toppen av eliten nöjer vissa sig inte med att naturligt bara försöka prestera, nej diverse knep och fula trix skall till i jakten på medaljer.

Aja baja säger jag.

Men så får jag dåligt samvete när jag tänker på alla, eller de få fusk, som oskyldiga jag har gjort mig skyldig till! Till exempel så undrar om det är jag som står bakom begreppet studentfusk!? Hade nämligen inte sifferkontrollen under kontroll under matematiken i femte klass för då skulle det helt plötsligt räknas med bråk.

Då räckte fingrarna inte till och talen var inte tilltalande för mig längre. Bingo när jag upptäckte att läroboksförfattarna hade bifogat facit längst bak i boken, inget mer bråk om den saken!

Smart (läs: dum) som jag var så gick jag förstås raskt dit då ingen av mina delningar liksom ville gå ihop sig för mig och utan att vare sig tänka eller blinka så rafsade jag ner absolut rätta svar bakom =

Det var nog bara jag som hade alla rätt denna knepiga omgång och jag fick en ordentlig omgång av min lärare högt och ljudligt i matsalen inför hela skolans lunchsugna elever och lynchsugen fröken.

Trots att skolmatsalen serverade min favorit pannkaka denna domedag så tyckte jag den var ovanligt tunn och smaklös, inte ens söta sylten kunde rädda måltiden.

Kanske inte så smart av min mattefröken att måla ut mig så inför alla, men jag skulle väl fungera som avskräckande exempel så ingen annan tordes bläddra där bak i matteboken mer den terminen.

Jag minns det och gjorde heller aldrig om det… men någon extra hjälp eller kurs fick jag inte av den som skällde, det hade väl kanske varit mer pedagogiskt.

Så fortfarande är vissa siffror väldigt diffusa för mig – ja så in i norden så jag aldrig ens lyckats knappa in rätt siffror eller summa för att ta ett sms lån… ibland är det utmärkt att vara lågpresterande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.