Showtime på skiva snurrar fram minnen!

Ytterligare en av låtarna i det utmärkt utförda Popgiss på Gotland var den äkta sugande spåret (1980) Love Stinks”

…minns just nu inte i vilken kategori den dök upp i, det var ju 250 sånger att svänga sig kring, musikhjärnan & hjärtat kokar fortfarande…över 😉

 

Hur som helst började några av oss i laget prata om att J. Geils Band var ett riktigt härligt utmärkt fantastiskt fint friskt flaxande förband till The Rolling Stones när vi drog i den röda bilen till Göteborg och (Gamla) Ullevi en het sommar 1982.

Foto: Glada Gotland

Sista sucken att se Stones trodde vi då – men så här snart 40 år sedan så hoppar de ju omkring på scenerna nånstans i världen fortfarande!!

Kim Larsen & Jungel Dreams hade varit uppe innan The J. Geils… – men i ärlighetens namn så minns jag mer av just J. Geils & Co som var i riktig högform och fick senare ta mer plats på skivspelaren i form av bland annat det här albumet som släppts 1981:

(klicka på albumet så får du höra titellåten)

 

 

Foto: https://www.discogs.com/fr/artist/254416-The-J-Geils-Band
De Rullande Stenarna var såklart också livliga samt visuella under den härliga inramningen…och de hade oss under sin trevliga tumme under cirka 24 låtar i den västkustska storstaden.

”Still Life” live-plattan finns 12 av låtarna villigt bevarade och ger en fin tillbakablick på konsertkvällen.

Köpte den i färgglad vinyl som får mig att starta upp på nytt när jag behöver en live-kick!

Foto: Glada Gotland

 
PSSSST:  The J. Geils Band som bildades redan 1967 i Worcester, Massachusetts, USA. kan du läsa mer om alla medlemmar samt album på (klicka ⇒) Wiki. 

J. Geils frontfiguren på gitarr gick bort i april 2017… men allt lever på deras album som här  Showtime”  live från 1982:

One thought on “Showtime på skiva snurrar fram minnen!

  1. Minns också att J Geils band var i högform. Det blåste rött mycket så jag minns att Charlie Watts trummor försvann då och då vilket förtog showen och att vi satt högt upp på sidan. Efter detta har jag sett alla stonesshower på planen 25 m framför för att få bästa ljudbilden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *