Ska bli underbart att få ut lite ny musik.

Hej där Toril Snyen…

Foto: Anna Löfgren

…”Plans” – vilka planer är det du sjunger om här!?

Låten Plans blev skrivet för många år sedan i en period där jag blev nödd att lösriva mig från en arbetsgivare som inte behandlade mig bra.

Det var en tuff period och det fick stora konsekvenser, bland annat flyttade vi till Gotland i efterkant av den situationen. Självklart inte bara på grund av det, men det var en del av bilden.

Låten är mycket stämningsfull och fint filmad … var?

Tack för det! Låten blev filmad i Vårdklockans kyrka i Visby i slutet av november 2020.

Det var ett samarbetsprojekt mellan Kulturföreningen Roxy och PA-kompaniet som står för både ljud och bild.

 Ditt band består av lite nygamla medlemmar – eller hur!?

Jo det stämmer. Mitt band startade i mars 2018 med mig, Magnus Strandberg på gitarr och Steve Chadwick på trummor. Efter ca 6 månader, började Stefan Bjuvgård att spela cajun/percussion och i höst fick vi även med oss Erik Johansson på bas.

Blir det mer musik med samma sättning att se & höra fram emot?

 Ja – Toril Snyen Band kommer att spela in en EP (3-4 låtar) i studio nu i mars, och det ser vi mycket fram emot.

Jag har så många låtar som borde spelas in, så det blir skönt. Annars så släpper jag 2 singlar i vår (mars och april) med SNY – mitt elektroniska projekt där jag samarbetar med norska producenter.

Ska bli underbart att få ut lite ny musik.

Hur är det i övrigt med  planerade spelningar med SNY?

Det blir ju mindre rep nu i Corona-läget. Både för att undgå smitta, men också för att det ju inte är live-spelningar nu för tiden.

Vi hoppas på en bra musik-sommar och generellt bättre tider och längtar efter publiken och att få spela live. Som de flesta musiker. I nuläget väntar jag lite med att boka tills vi vet mera om situationen och rekommendationer.

Hur har du i övrigt personligt hanterat denna pandemi med all information samt virusvarningar? 

 Jag måste nog säga att det på ett sätt har gått bra med mig och min familj här på Gotland.

Även om jag blev väldigt sjuk i Covid-19 i november på trots av att jag varit försiktig hela tiden. Det var jättejobbigt, men jag överlevde och det gick bra med resten av gänget.

Det medförde att jag fick åka hem till Norge i julen/januari och var med min närmaste familj och det betydde extremt mycket då 2020 har varit ett tufft år i min familj med svåra diagnoser och även död.  I perioder och särskilt i höst har det varit väldigt tuff att faktiskt inte få åka hem alls.

Nu får vi satsa på att hålla i oss tills situationen kommer under kontroll igen. Nu längtar man verkligen till värme, vänner och familj och lite normalt umgänge!

Tack för pratstunden Toril – vi beklagar sorgen – och fortsätter gärna följa dig och dina musikaliska passion på dina sidor här på nätet  

https://torilsnyen.com/news/

https://www.facebook.com/torilsnyenmusic

Foto: Anna Löfgren

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *