Snits & Stil

Vid mina besök på Stadsmissionens Second Handbutik på Liljeholmen/Stockholm så går jag alltid först till vinylbackarna för att försöka spåra nåt ”fynd”!

Träffar en skivsugen tjej som flitigt fångar upp ett stort antal LP-skivor (med stil) och sänder bilder till någon vän som tycks hjälpa till att väja ut rariteter på distans nu har jag väl ingen chans!?

Men JO… så står han där stilriktigt snällt väntande framför spegeln och min glädje är stor – äntligen är min försvunna kavaj är återfunnen!

 

LP- skivan som gjordes med Snits & Stil och en stor skvätt punsch-humor (släpptes 1978) och fanns av  ett tag i min roliga vinylsamling… då.

Hur som helst så försvann han (eller skivan) men i mitt mystiska musikminne fanns nåt bollande kvar – ja vem fasen gör annars en låt om en PINGPONG-BOLL  !?

Dessutom hade ju Jerry tillägnat sitt lättsamt mixade mästerverk till en av mina gitarrgurus som ofta rullade på andra tung(a) plattor!

Foto: Glada Gotland

Mer info om plattan:  https://www.discogs.com/master/383681-Jerry-K-Gustafson-

Så efter lite ytterligare koll på nätet hittar jag denna fantastiskt utmärkta SUNKIT summering om Jerry K:s livSTORT TACK  Mr. Magnus Nilsson!!

Udda och bortglömd populärmusik

https://sunkit.com/jerry-k-gustafson-fran-scafell-pike-till-min-stil/

Jerry var som du ser med i Scaffel Pike som jag gillade mycket i mitten på -70 talet – de var lika stora, eller höga som berget… och gjorde bland annat konserter på Gröna Lund, njut gärna av dem där en liten stund i denna korta fina dokumentär:
PSSSST

om berget:

Scafell Pike är det högsta berget i England,

978 meter högt. Toppen ligger i The Lake District National Park i Cumbria.

Foto: https://sv.wikipedia.org/wiki/Scafell_Pike

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *