Stones sitter knappast still i soffan!

Just nu så pryder min skivhylla & diggarsoffa i hemmet  bland annat en mäktig box med snirkliga glittriga paljett bokstäver för The Rolling Stones.

Yes – till och med så The Beatles ropar på HELP… eller försöker fly över ett snöfritt Abbey Road! ( Nja nu hamnade vi i framtiden 😉 )

Foto: Rabbis Records


Det är en mycket spännande samlingsbox utgiven i Frankrike 1978 med 5 olika plattor med musik från deras tidig låtar fram till 1970. Alla på det anrika skivbolaget Decca.

Det intressanta är att platta 5 med Bill Wyman på bild är en helt ”kopia” på LIVE-albumet ”Get Yer Ya Ya’s Out” !

Originalutgåvan av boxen hade en dessutom en svart T-Shirt  med glitter i storlek small. (Hade aldrig fått plats i den i alla fall)

Klicka gärna  på  fotot från Discogs så får du hela härliga boxen öppnad med all fin fakta hos dig också! 


Tyvärr så saknas den fina t-tröjan i min – men jag får ju så härliga korta biografi-berättelser om medlemmarna både på franska och engelska.

  •  Mick Jagger
  •  Bill Wyman
  •  Brian Jones
  •  Charlie Watts
  •  Keith Richards

Nu sitter de åter samlade här i min soffa och snackar minnen – de är inte alls så bistra som de ser ut. Minnena är mysigt rullande!

Foto: Glada Gotland


Stones stora inspiration källa – Chuck Berry – gjorde låten 1961 – Stenarna hyllade honom och oss alla rocksugna med den här i maj 1963, deras första stenkast ner i vattnet som fortfarande ger oss så vackra vajande rockringar anno 2021!!

 

Avslutningslåten i boxen (live)”Honky Tonk Women”   släpptes som studiosingel i juli 1969.

B-sidan på den 45-varvaren är : ”You Can’t Always Get What You Want”… 

 

…men det gäller verkligen aldrig för flödet av fina låtar ur denna läckra digra musiklåda!!

Foto: Glada Gotland


PSSSST: Vi hade den aldrig denna box i vårt Rabbis Records sortiment – jag har haft turen att snubbla över den vid annat stenrikt tillfälle!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *