Tåget går äntligen mer åt paradiset än åt helvetet.

En av mina favoritlåtar med den engelska bluesrockgruppen Savoy Brown är Hellbound Train.

Du kan höra den sakta tuffa igång här och vart åt det bär:

 

Hellbound Train I’m on it’s track
Too late now to turn my back
Conductor coming ticket in his hand
Come to claim my soul
Take me to his land…

Vem är eller har varit den djävulske lokföraren som försökt få med min arma själ och hela vida världen på färden… !?

Nog har vi hört han högljutt muttrat där i sin roll som djävulens förare och det har stundtals varit jäkligt mörkt i tunneln.

Men så äntligen så spårar han själv ur och de tvångstvittrande fåglarna rymde lyckligt från hans farliga bur... och vi kan göra oss redo för en betydligt finare framtidsfärd.

 

Vi får träffa en mer mänsklig lokförare – men det gäller för oss att aldrig inta rollen som passiva passagerare.

Nöjesfärderna kan bli verkliga mardrömmar om vi låter oss styras in i stickspåren… att fler inte tordes dra i NÖDBROMSEN kan förstås tyckas fånigt & fegt.

Kommande resor – när vi lyckats få bukt på det virus som nu härjar på många av våra önskedestinationer – måste upplevas med lust & intresse för alla som vi möter på färden.

Demokratipusslet går vidare… även om sista pusselbiten som hittades nu här på detta lockande motiv och en tågfärd som ser ut att vara naturligt spännande – mer åt paradiset än åt helvetet.

Foto: Glada Gotland

En del av livets pussel är att aktivt på bästa personliga sätt och fin förmåga se till att vi människor i olika möten håller oss på det spår som gör så att fler kan få njuta av den demokratiska friheten att uttrycka sig själv – på olika sköna sätt – alltid finns möjliga.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *