Tjurigt – nä bara kolossalt tjusigt på Fårös små grusvägar

Att cykla på småvägarna på Fårö är sannerligen kolossalt skönt och några av grindarna som skall öppnas mellan stentunarna har verkligen muuuuu-buuuusigt budskap.

Är det en farlig tjur där på andra sidan grinden – nä bara än mer tjusigt!!

Foto: Glada Gotland

Men låt oss starta tramptagen med en kaffipaus (!) vid det charmfulla välvårdade fiskeläget Husbod – eller Ullsbod – kärt barn har historiskt många namn.

Foto: Glada Gotland

Här kan du med bedårande fin vy ut mot sjön eller in i viken mot ”moderna” Kutens Bensin känna/få en aning om hur de förr fick slita för bröd- eller fisk-födan.

Utsikten ger insikt. Elden uppe i korgen ledde fiskarna hemåt när det blev mörkt… ute i alla väder var dom.

Foto: Glada Gotland


Bara några 100 meter bort vid Västerrev så ser vi hur kalkbränning gick till förr – ja det startade ju här på mångsyssleön redan nån gång på 1600-talet. Blåelden var säkert lika stolt och småputtig då.

Foto: Glada Gotland


Så vidare sakta soligt på lilla vackra vägen –  vi saknar verkligen inte bilarna som susar på där ute på asfalten i minst modiga 80 – här kan vi vingla villigt och ”tunfängslas” in av ömsom trä & sten.

Foto: Glada Gotland


Grusvägen snirklar sig fram verkligen så när den sköna Östersjön som den kan komma – släkdoften får näsan att fläckvis att skitfint domna!

Foto: Glada Gotland


Härliga hästar har hittat sommarens gröna goda gräs – ser du de små prickarna med svans – vi låter dem njuta ostört i harmoni och balans.

Foto: Glada Gotland


Andra hästkrafter tycks tillfälligt ha fått slut på sitt fräs! Claes – nu kan du komma hit och meka… eller leka!?

Foto: Glada Gotland


Blir verkligen hänförd under utflykten så jag glömmer fotografera –  men ta vägen med cykel så får även du av Fårö så mycket mera!

Foto: Glada Gotland
Hjärtligt Tack till A B

samt fler fina Fårövänner för tipset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *