Tuff Tufft Pussel!

Nu skall alla bitar på plats… vem vill inte se det fina tåget sakta tuffa fram i den vackra engelska naturen.

Bitvis är ju verkliga livet over there i Lockdown… då får vi själva se till all livets pussel samt den fina julklappen går ihop, vad kan spåra ur!?

Jag undrar med min mysiga M om det går att pussas under pusslet – det funkar fint det också…. men kanske först när tåget kommit fram till stationen!

Nu är jag nog ”bara” i tredjeklass vagnen när det gäller intresse att få ihop bitarna – M åker fint flinkt första klass och har redan fått ihop de första kantbitarna.

Foto: Glada Gotland


Själv tog jag genvägen till i min musik- och skrivkammare och hoppas att jag nu inte rivit runt för mycket i min första desperata letande efter bitar… så nåt missas!??

 Gentle Giant letar också efter The Missing Piece – men vänliga som de är tar de med mig på en Sangria-Solresa till Spanien… solklart följer jag med – i fantasin kan vi alla fara fritt!

 


Visste du förresten att det första kända pusslet tillverkades 1766 av en kartritare från London :Mr. John Spilsbury.

Det var en Europakarta så skolbarnen skulle lära sig mer geografi:

Pussla dig gärna vidare här: https://reginajeffers.blog/2017/01/17/john-spilsbury-and-the-first-jigsaw-puzzle/


Andra sorkar från London – nu hoppar vi till 1960-talet – var Fleetwood Mac med fina Peter Green – kanske lät det så här när alla Europa-bitar föll på plats… att de sedan fallit isär är en annan historia.

 


Jag gillar London och hoppas förstås inom snar framtid gå på nån stor eller liten konsert med ännu aktiva Rockrävar med Blueskänsla

Dom väntar på mig/oss tålmodigt – pysslar passande med pussel i regnet.

 


Annars lite smått favoriter är spelet & sången från Göteborgsbandet Franska Trion som låter så hjärtligt pusslande personligt:

 

Hur pusslar DU ihop din vardag!?

Skriv till GG med dina tips och/eller önskelåtar så skriver jag om och spelar de gärna här!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *