En riktigt härlig dag… minst 50 år till!!

Posted by on Jun 19, 2017 | No Comments
En riktigt härlig dag… minst 50 år till!!

Äntligen har jag åter blivit ägare till den exklusiva nyutgåvan av Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band som ju fyller 50 år nu i juni. Med här är en extra vinylskiva med lite… extra 😉

Lika glad idag som jag var då för 50 år sedan, när jag tillfälligt bodde i Norrköping och köpte originalet, som när den kom ut och gjorde att inga LP-skivor med sina tidigare rätt tråkiga omslag , blev sig likt. Fritt fram för mer utvik, kreativitet, fantasi, texter bifogade med mera!

Så förstås musiken som här så härligt inspirerande och omvälvande musikanrättning med mersmak. Pepper pepprade … gott!

Originalet har jag såklart kvar och den lilla påklistrade etiketten är också från 1967 – kul(t) redan då 😉

Foto: Glada Gotland

Det visade sig att det är mer än A Day In The Life utan något som följt och förnöjt mig med sina melodislingor länge länge, Lucy och Lovely Rita retas med mig än – som tur är! And Henry The Horse Dances A Waltz… som vanligt!

Skrattar gott när jag från den trevliga personalen på Coop Records & Books får kommentaren, när jag tafatt försöker förklara min lycka över inköpet med lite målande beskrivning, inför ”hänförd” glad tjej som coolt svarar:

Du är ju lika nördig som Martin!!

Vilken komplimang och nämnde M. Kristensson  som var ledig för resten av dagen, men det han gör där på Coop Forum med mat & musik är ta mig tusan den bästa mysigaste mystik, fast på riktigt! Extra snurr med Pepper-mustaschen!

Nu skall det spelas på spelaren med den nya … snart, har inte hjärta riktigt än att ta bort plasten som omringar nypressningen – fuskar lite genom Spotify. Men att ha vinylen på riktigt igen gör att det här är en riktigt härlig dag… minst 50 år till 😉 

Foto: Glada M K

Mer fakta om inköpsstället med ett bra mycket bredare sortiment än ”bara” Beatles! ⇓

”Turn on, tune in, drop out”

https://www.facebook.com/coopforumrecords/

Leave a Reply