Äventyr i blåbärsskogen

Du känner säkert till Elsa Beskows saga

Puttes äventyr i blåbärsskogen 

där händer det minst sagt mycket magiskt mystiskt & mysigt

Putte är ute i skogen och ska hitta bär till sin mamma, men hittar inga. Han sätter sig på en stubbe. Då ser han en liten man vid fötterna som kallar sig blåbärskungen. Putte rör vid blåbärskungens stav och blir förminskad och får uppleva ett äventyr i skogen. Blåbären blir stora som äpplen, ett löv kan användas som ett segel till en båt och de rider på möss. Putte tror att han har drömt, men korgarna är fulla av blåbär och lingon.

Finns som sång & spel också om du saknar boken.
Skulle jag ha sån tur i mitt blåa letande!?

Nu kanske jag försökte vara lite flitigare än Putte, även om jag gärna lever i sagans land, men jag gjorde ett allvarligt försök att fylla blåbärshinken själv men det kräver vila i blåbärsbacken…… samt ständig provsmakning!

Foto: Goda Glada Gotland

Slutresultatet kan du ju tänka dig… ganska så magert… men finns det något godare än ett (1) färskplockat blåbär.

Hann i alla fall prata med spindlarna som spann sina vackra nät mellan trädstammarna och lingonrisen – de låg ju i både kors och tvärs.

Samt med sniglarna som seriöst trodde även jag var en snigel men med boet på magen i stället för ryggen – deras små skämt knastrade torrt mellan antennerna!

 

Men nu är det dags att lämna blåbärskullen för den här gången och gör det gärna i det lugna tempo som sniglarna lärt mig – då får det bli i takt till originalinspelningen av den här fint passande blåa låten

 

PSSST:

Nåt räknande av alla nyplockade blåbär försökte jag undvika – tror jag gick back där på kullen!!

Foto: Goda Glada Gotland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *