Funderingar under och utan hjälm!

På 1960-talet var det meningen att alla som vara rädda om huvudet skulle bära bilhjälm så att knoppen skulle skyddas vid häftig inbromsning och då plötsligt utan kontroll fooooort fara mot vindrutan.

Åtminstone gällde det de vuxna där i framsätet för att vara rädd om sin hjärna, skulle gärna ta på sig en sådan  – bilbältet var ännu ej obligatoriskt!! Tänka sig 😉
Själv så drömde jag om att vara nån av de stora motocross eller säkert en av speedway-förarna som på den tiden höll till på Galgberget i Visby.

Fotot tagit i vår lägenhet på Stjärngatan 5, väldigt nära banan – och stjärngossen i hjälm var beredd att glatt gasa på i livet!

Foto: Krusell Familjealbum

När det gäller hjälm idag så måste jag erkänna att jag är rätt slarvig och tar sällan/aldrig på mig sådan även trots mina modiga 30 km/tim på el-cykeln i gynnsamt läge (nedförsbacke – medvind – pinknödig) ute på farliga landsvägen…

…men vid dessa fartiga tillfällen har jag i alla fall reflexväst på så jag syns som en snabb blixt därute på asfalten. Skrämmer andra mer än mig själv!

Foto: Krusell nya familjealbumet

Här på bilden när jag tillbaka i tankarna på det ljuva 60-talet – annars så tycker jag The Who på den här hopplockade plattan från 1974 har de häftigaste hjälmarna ever!

Rock med Krock!

Foto: Discogs

Skyddade ansikten har de … lämplig låt från albumet på det

 
Annars den mest spelade låten … med hjälm… för min personliga del är Wishbone Ash… med den alltid så önskade titel att kungen kommer att komma… den kungen som har fred & frid med sig i alla lägen när/där vi människor möts.

Spela låten

HÖÖÖGT !!!

Foto: Discogs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *