God fortsättning med drag!

 

Med den här härligt  d  r  a  g  i  g  a  bilden utlovade Glada Gotland nya takter på nya året 2023 för några dagar sedan – hur gick/går det då!?

Foto: Glada Gotland

Nja – sådär – för GG har ”bara” bytt webbhotell och hamnade i en teknisk blackout.

Det här med att be mig läsa instruktioner samt försöka att föra över saker & konstiga koder är verkligen som att be fan att läsa bibeln…hur fromt skrivet det än verkar vara!

Nu skall jag avstå att tala om alla tunga turer för dig kära läsare – utan koncentrerar mig på andra lättsamma drag-saker. Mer Dolle får det bli!

Visste du att Dolle var född i Ukraina – mer bakgrund från Wikipedia här:

Adolf Ragnvald Mutas, född 2 januari 1927 i Ukraina, död 2 maj 2008 i Visby, var en svensk dragspelare och orkesterledare.

Mutas är ättling till de så kallade Svenskbyborna och kom vid två års ålder från Ukraina till Gotland med sina föräldrar.

12 år gammal började han intressera sig för dragspelsmusik, köpte ett ”Raggie Special” och fick kontakt med Andrew Walter via dennes dragspelsskola, en så kallad korrespondenskurs.

Sin första orkester bildade han 1946 under namnet Dolles och genom åren har han framträtt i flera sammansättningar, egna och andras.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Dolle_Muthas

På fotot här uppe  ⇑  så står Dolle glad och stolt på Söderväg i Visby vid sin fina musikinstrument-butik där det kunde handlas på minst sagt förmånliga premisser – allt utom moll-dur gällde!!

Låt oss minnas honom samt stödja alla i Ukraina

I min personliga samlingslusta för gotländska vinylskivor har jag lyckats hitta dessa fina LP-skivor under Dolles egna skivmärke DOKAL:

Foto: Glada Gotland

Läs gärna mer om innehållet/artisterna på skivorna här:

https://www.discogs.com/label/99871-Dokal
Hur är min egen inställning till musik på dragspel då!? Jo – det funkar fint och ett tag i livet hade jag en dröm att kunna hantera ett klaver själv!

Det blev aldrig så – ja höger & vänster hand pratar liksom inte med varandra – här heller!

Men jag är så nöjd att vara lyssnare samt lyhörd för all typ av musik – som här till exempel mellan tangenter och knappar rullar bälgen kärleksfullt in på en bakgata!

Hur låter DIN favoritdragspelare/melodi!?

Låt läsarna på GG få veta skriv gärna i rutan här nere delad glädje är dubbel glädje!

God fortsättning – med mera kärleksfullt drag – över alla gränser!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *