Mer gott Gutamål till tungan!

 

Mitt hjärta brinner till 100% för Gotland även om jag föddes i Nyköping – kom till ön första gången i två-års-åldern… och har bott cirka 65 år av mitt liv här på ön efter diverse utflyktsförsök vid spännande ställen på fasta landet!

Något som jag försökt mig på här hemma är förstås Gutamålet – den så sköna dialekten – men nu tar du ju över från föräldrar samt annat språk-DNA rätt tidigt så jag låter som jag låter, diftongen fattas men jag älskar att förstås fortsätta att försöka då och då!

Som nyårspresent till några av mina bästa vänner – där det i och för sig till 50% redan rart behärskas det sköna ”språket” – det andra stavas Järfälla-tungo-mål. De kan nu i alla fall få spisa tillsammans med denna fina Gutamåls-meny!  

Idé: Gutamålsgillet.   Foto: Goda Glada Gotland

Tänk du glade Järfälla-Håkan att även en av dina favoritgrupper har fint fått färga av sig här med sina längsta tungor också 

KISSBÄR…

 det är mumsiduppe det!

Gutt till siste slicken!

Min egen meny… åtminstone på Nyårsafton 2022 – bestod av en såååå smaklig fettbåns – allt för att få in dialekten så gott i kruppen som möjligt!

Foto: Mysiga M

Nu när vintern hopar upp sig som bäst – läs värst – så här med blåst och blötsnö så lyssnar jag gärna på min Gutamålsfavoritfarbror – så mjukt och längtansfullt fint vackert bevarad på en dito vinylskiva!

Foto: Glada Gotland

Klicka här för att lyssna!

Inför-vårljuset-live-0012


PSSST:

Vilket språk och/eller dialekt du än innehar så var stolt & glad så länge kärleks tungan tickar & skönt slickar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *