Sista skriket!

Här skulle jag & skivbolaget (SONET) stolt hylla Tommy Körberg som på sin debut LP-platta ”Nature Boy” även släppte en singel där B-sidan innehöll en cover på Neil Diamonds låt Red Red Wine” —  dock med helt omgjord svensk tung text ”En som du”

 

Men om du kollar noga på reklamen för nya LP-albumet på baksidan av den då nyss släppta 45-varvaren (1968) så blir det lite ”ståndaktigt snusk” om/när du översätter engelskans ”Dick … of the bay” ! 

Sjön suger!

 

Foto: Discogs

 

Men nu var det egentligen rött rött vin som det här skulle handla om som då Tommy äntligen fick göra sin version av med rätt rött text på ett album många år senare (2010) där han verkligen vackert vattnigt gick all in i dryckernas tjänst!

 

Foto: Discogs

 

När det annars gäller sista skriket (tänker ej på Tommys röst… den är ju alltid sååå ljuv) att locka till mer rödvinskonsumtion genom konstnärliga etiketter  så kan du väl idag kalla Edvard Munch:  Munchskänkare (!?) när hans målning från 1893 debuterar på vinhyllan 2022.

”The Scream” rött vin från Barbera, Italien, Piemonte årgång 2020

Foto: https://www.systembolaget.se

 

Om jag själv kommer att skrika av förtjusning och stämma in i en egen lycklig version ar Red Red Wine återstår att höra.

Just nu nöjer jag mig med att spetsa öronen & nyfiket dofta på korken!
En annan mycket berömd och vida känd målning Mona-Lisa där Leonardo da Vinci som sedan ett tag finns både i flaska och i bag-in-box kallad Lisa 1503 Rosso D´ Artista

Leendet lika gåtfullt som vanligt … hur det blir med ditt eget smile efter smakprovet är ju i allra högst individuellt – men mycket beröm av kännarna har den ju den fått.

En box har ju måtten cirka 24 x 17 cm… originalmålningen är endast 77 × 53 cm… så inte alls långt ifrån en äkta Mona Lisa känsla, rent konstnärligt, får du på köpet!

Foto: https://www.systembolaget.se/produkt/vin/lisa
Förresten så var ju Signore da Vinchi tidigare igång kring år 1495 och tolkade den tillställningen så här aptitligt  – trots att det var sista sucken!

Foto: https://sv.wikipedia.org/wiki/Nattvarden

Mer modern tolkning, musikaliskt, gjorde dessa än mer glada sorkar nyktert anno år 2016:

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *