Slömotion eller bråttom!?

 

Jo du läste rubriken rätt – med två prickar över o:et i slowmotion, så brukar jag vara i mycket av vardagen i mina rörelser – både fysiskt och mentalt.

Jag är uppväxt i vinyltakt och där mest i LP-format som ju håller farten på 33 1/3 varv i minuten.

Många av mina skivor i LP-samlingen lyssnar jag helst på i sin helhet och gärna på båda sidorna för att känna rätt känsla av musiken i spåren… vill ju inte bryta konserten i förskott.

Dessutom vill jag hålla rätt takt – annars kan jag ju bli fartblind!

Ibland sätter jag lite mer fart med en singel som ju kräver 45 varv i minuten och behöver vändas på oftare.

Numera kan jag även spela samt speeda upp till hela 78 varv och njuta av stenkakor – musik från förr som knastar så behagligt nostalgiskt.

Så ser/hör jag ett inslag om streamade tjänster där det blivit inne att försöka konsumera mera genom att spela upp musik, filmer samt även talböcker i snabbare hastighet för att hinna med mer!!

Alltså motsvarigheten till min behagliga slömotion blir ju någon slags stressmotion men hinner du höra och få samma känsla i kulturknoppen då!?

Får väl sakta åhhh försiktigt lägga på en av mina favoritartister … på stenkaka… släppt 1951 och visst hade väl vissa bråttom redan då! 

Observera Povels hela presentation av bandet 😉

Povel Ramel Och Hans Hunsade Hetsorkester

(Som Spelar Med Verklig Nerv)

PSSST:

Tycker du inte att Povel & Co har tillräckligt bråttom trots allt då kan du speeda upp hastigheten än mer modernt på YouTube – snabb, snabbare, sanslöst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *