En unik universell upplevelse

I samband med den lilla utställningen av skivomslag i Gotlands minsta galleri på Kronhaga Strand i Fårösund så får jag en så fin unik universell upplevelse så där läckert intimt lokalt som det bara kan bli när du har trevligt & tur!

Det är nämligen en av eldsjälarna i galleriet – Bengt L – som hittat den gamla bärbara skivspelaren i förrådet och ser till att det låter fint med blandade karameller på tallriken!

Foto: © Gejo foto 

Dessutom med en 60-tals favoritgrupp till mig – Small Faces – och jag/vi har just fått höra The Universal från 1968 på original mono… wow!

 

 

Foto: Glada Gotland

Samt B-sidan som på fotot här – så läckert lekfulla Små Ansikten texter – en grupp så skönt att få upplevt och vilken sååå härlig repris det blev denna  sköna september-dag 2020.

Samt nästan inget knaster alls eftersom innehavaren verkligen varit rädd om plattorna – säkert försiktigt putsade av det medföljande skinnet – en äkta donkey!?)

 

Mer Singelfakta från Discogs:

https://www.discogs.com/Small-Faces-The-Universal-BW-Donkey-Rides-A-Penny-A-Throw/release/2601933


Skivspelaren med namnet Phonoton Angela köptes in en gång på 60-talet av Bengt med fru när de var i Tyskland för att bland annat få vara med som musikaliskt sällskap i deras segelbåt på sjöfärder  –  om det skulle bli tyst mellan vågorna!

Det gungade säkert gott från de små EP & Singlarna – LP var för stort för den lilla maskinen – men det finns ju inbyggd radio på MW ⇔ LW också så tysta wågor på sjön behövde det ju aldrig bli 😉

Jag hittar en nostalgisida *, på passande tyska, om den lilla läckra spelaren som med färska batterier sköter sig väl och håller sina 45 rpm rätt taktfullt trots lätt motvind in från Norra Gattet!

Foto: © Gejo foto 

https://www.radio-bastler.de/forum/showthread.php?tid=8958


PSSSST:

Speciellt inslag för dig som missade Artur & Clarence utställning av vinylomslag på Galleri Kronhaga…

…kommer att komma här på Glada Gotland … snart i september!

Då även med det lilla Musik Quizet om några av alla LP-skivor som förekom piggt i matt boden! 

Foto: © Gejo foto 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *