…ett nytt spännande kapitel i livet…

 

Hej där Haridev…

…du har nyligen blivit presenterad på detta fina sätt av bandet Tore And The No Smokers:

Det är en stor ära att presentera att Haridev Kaur från Visby är ny sångare i bandet! Hon har under en tid hoppat in under våra konserter och sköt sången med bravur och nu är hon fullvärdig medlem. Självklart är hon rökfri, avskyr mobbning och är djurvän
Då är det väl två tjejer från ön i bandet - vilka fler är med och vilka instrument spelas det på?
Conny Carlsson spelar trummor och var med och bildade Tore and the No Smokers 1998. Sen har det varit lite olika medlemmar som spelat och sjungit i bandet innan de som är verksamma idag. Charlie Öberg spelar gitarr och ja, den andra tjejen som är med i bandet, heter Eva Fadeel, spelar bas och bor på Gotland.  

Er publik samt syfte är lite som i presentationen förstår jag – vad kan du berätta mer?

Vi spelar och sjunger rockmusik för barn och det som är allra viktigast är nog bandets olika budskap om allas lika värde oavsett vilka vi är o var vi kommer ifrån.

  • Att vi ska vara snälla mot varandra och mot naturen och djuren.
  • Att vi inte ska se ner på eller mobba varandra för våra olikheter och såklart att det inte alls är bra att röka eller hålla på med andra droger som skadar andra eller oss själva.

 Vilka låtar har ni med er och vad vill er unga publik helst höra?

Oj, jag har ju precis börjat i bandet o spelat två konserter med Tore 😀 men de verkar i alla fall gilla bland annat

  • ”Skjut inte all djuren” 
  • ”Tobakskrigarna”
  • ”Här i skogen” och
  • ”Pippi är starkast”.

 Har du skrivit nån ”rökfri” låttext än?

Jamen jag håller faktiskt på med en just nu, tillsammans med Charlie. Den heter just nu ”Alla är snygga”. Men den är inte riktigt färdig än.

Den handlar inte om rök men om hur vi har det med vår självbild, vilken ju ofta blir illa tilltygad under tidiga år då vi matas med hur vi ”ska” se ut och inte. 
Förutom detta fina så är väl The Void alltid aktuell för dig – vad är det på gång nu i höst med era  låtar och spelningar?

The Void går otroligt produktivt framåt också just nu. Vi har spelat in flera nya låtar och har flera nya som vi jobbar på.

I delar av Brasilien spelar de oss på radion hela tiden och vi är mer poppis där än i Sverige som vi ännu inte har nått ut riktigt i.

De ger oss en helt otrolig respons därifrån vilket är väldigt surrealistiskt men också väldigt roligt.

Några aktuella live-framträdande här på ön då!?

The Void har en spelning på Joda Bar 26-e november tillsammans med två andra rockband, det ska bli riktigt kul!

Då ska ni få se The Void i sina bästa rockdager, det lovar jag 🤩!

I väntan på den spelningen – så har ni gjort lite nya studio-spelningar – eller hur!?

JO…. och  ”Could never tell” är himla härlig, svängig och bra…

…den är en av de fyra nyaste vi spelade in den hos Anders Nordh i Hemse i våras tillsammans med

  • ”Gone forever”
  • ”I do understand” (som speglar varför jag lämnade sikhismen)
  • och ”War” (som tyvärr är högaktuellt just nu )Privat hemma då – vad lyssnar du på för ”världsartister” för att hitta inspiration och/eller värma upp eller skönt coola ner?

Jag lyssnar på musik typ hela tiden men stilen varierar otroligt mycket. Jag gillar allt men är också väldigt selektiv. Tycker mest att jag hittar musik som träffar mig djupare in från 70-90-talet.

De som är stora just nu har jag inte jättemycket känsla för, det är så mycket i den världen som styrs av nån slags perfektion som uttråkar mig.

Jag har såklart inte lyssnat in mig på alla! Så de finns därute, de som berör mig, det vet jag.

Världens bästa låt?

Den här frågan är grym 😩! En låt som är bäst😵‍💫??

”Hysteria” med Def Leppard är alltid vacker…

…liksom ”Wish you were here” med Pink Floyd.
I september så skrev DU ut från ditt hjärta på Facebook så här:

Nu har det malt i så många år, vill inte bli sådär långdragen men måste ändå skriva ner det. Vet inte va det är som gör att människan inte kan önska varandra framgång och lycka. Många GÖR det men långt ifrån alla, och bakom kulisserna viskas det och pratats.

MITT liv har varit ungefär såhär. Först var jag för ful, sen för tjock, sen för arbetslös, sen för dålig på att vara en bra kompis, sen för sjuk, för smal, för engagerad i yoga, för konstig, för isolerad, för ambitiös, för mallig (?har aldrig varit det!!!).

Sen när jag tog tar i allt, har kämpat för att försöka få ett liv att njuta mer av då får jag höra andra saker. Då tror jag (nog) för mycket (igen) om mig själv. Jag tror att jag är nån (jag är nog någon, för död är jag inte än).

Mitt brott är att jag försöker göra allt som jag tycker om att göra, vill inte låta mig stoppas av att jag inte är perfekt eller bäst eller snyggast eller smalast osv osv. Jag vill njuta av livet nu! Är det inte det vi ska?

Jag tycker om att sjunga, jag gör det, jag är inte perfekt eller bäst men jag älskar det. Jag tycker om att stå framför kameran o visa upp kläder, jag är inte smalast, yngst, snyggast, jag är ingenting men jag älskar att göra det!

Jag tycker om att ta foton när jag är i glädje o ge till andra, inte för tusan för att jag tänker att andra ska tycka jag är snygg utan för att ge av mig själv. Ärligt så tror jag att alla, verkligen jag med, vrider o vänder sig över hur fasiken man ser ut, kroppen ser ut, jag kan verkligen tycka att jag är helt hemsk! Men, jag vill ändå göra allt det där som gör mig glad.

Jag skulle önska att alla ville göra det i sina liv, det som gör att hjärtat spirar  Jag skulle vilja se ALLA runt mig modella! Korta, långa, vårtiga, fräkniga, krokiga, gula, gröna, stora, små och med allt som vi inte tycker är snyggt.

Jag skulle mest av allt i hela världen önska att vi alla ville unna varandra den glädjen som vi får när framgången når oss på olika sätt, vara innerligt glada för varandras lycka  När vi själva står där en dag med lyckan i handen så vill vi njuta utan att behöva känna oss dåliga eller fyllda med skam.

Vet att många av mina vänner unnar mig lyckan, det känner jag också, men låt oss göra det med alla runtomkring, vi unnar oss själva o andra att få våra lyckliga stunder i livet som alltför ofta består av en sorglig kamp ändå.

 Önskar er alla många stunder av njutning o lycka i era liv, det är vi alla väl värda och i slutändan är det nog allas goda intentioner som låter oss göra det med.

Glada Gotland tar med detta i sin helhet  – hur känns det !?

Kan det bli mer helt än så? Det är så jag känner om livet. Att varje dag är värdefull, varje möte med en annan människa liksom alla våra olikheter.

Hur vore det om alla människor var gula, såg exakt ut som en ananas o smakade precis så också? Människan har svårt för att vi är olika och extremt svårt för att respektera de vägar o val vår nästa gör samt lyckönska dem på vägen.

Jag älskar olika färger, alla väder och olikheter, olika åsikter och så vidare så länge den goda intentionen finns med.

Vad har du fått/känt för respons av ditt öppenhjärtiga inlägg?

Det var helt otroligt vilken fin respons jag fick. Det var absolut inte meningen med inlägget! Jag förväntade mig ingenting, ville bara skriva ut det som snurrar i mig som jag ville få sagt sen länge.

Jag hoppas mest av allt att flera som läste vågar vara sig själva o njuta, våga vara vackra som de är o så stråla i det. Vi är alla snygga och vackra, som vi är!
Hur hanterar du hösten – ute i svampskogen – samlar löv – eller vad är din passion ute i det fria?

Jag önskar jag hade mer tid till naturen, jag stjäl den tiden så ofta jag bara kan! Att plocka svamp o bär eller bara få gå i naturen är det bästa som finns…

Men just nu är det mest musik, jobb och sköta om min hälsa som jag ägnar mig åt. Jag springer mycket, och mediterar för att få lugn o fortsätta leva kreativt.

Vad attraherar dig annars allra mest i den gotländska naturen?

Jag tror inte jag ser någon skillnad på naturen var jag än är. Naturen är vår Moder och hon är så vacker överallt o i alla former! Annars, att det är rent och så lugnet här på ön.
Om DU fick bestämma & styra och göra något beslut som du tror passar alla gotlänningar – världsmedborgare – vad skulle du göra då?

Jag skulle sluta jobba på ytan o skapa hälsa och välmående från grunden.

Ge mer frihet att njuta av livet, kanske 6 timmars arbetsdag och heltidslön (=bättre hälsa och mindre sjukdom med garanterad säkerhet!).

Vi kan börja på Gotland o skapa ett exempel för hela Sverige, och sen för hela världen kanske.

Vi måste få mer tid över till att ta hand om oss själva, varandra, vara i naturen, njuta och så vidare.

Sist men verkligen inte minst – berätta om ditt namn Haridev Kaur – när och hur kom det till!?

Och på tal om att resa livets resa, ta stegen när det är dags..så är jag faktiskt i en process där jag behöver byta namn, åtminstone efternamnet till att börja med.

Jag bytte namn 2007 under den tiden som jag gjorde min djupare andliga resa som slutade med att jag levde som sikh i 14 år.

Innan hette jag Ann-Sofie Olofsson. Som sikh döpte jag mig till Haridev Kaur, vilket efternamnet är ett namn som alla kvinnor som lever som sikher bär i hela världen.

Haridev är också ett sikh-namn men inte specifikt för just sikher, så jag får bearbeta om jag ska fortsätta heta så eller nåt helt nytt 😘 Haridev betyder gudomlig och Kaur betyder prinsessa. Både för o efternamn härstammar från det gamla indiska skriftspråket Gurmukhi.

Jag lever inte som sikh längre, har till slut valt att gå min egen väg helt o hållet. Då måste jag byta… så det blir ett nytt spännande kapitel i livet😀ni får vänta nyfiket på va det blir😄!

TACK för alla dina ärliga härliga svar… då väntar vi mycket nyfiket på vilken nya fas av dig som kommer att blomma upp genom murgrönan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *