Hej Hå Hej Hå – vi till vår saltgruva gå!

Här står vi i alla fall som de sju små dvärgarna (minus 1) och håller masken.

Från vänster till höger: Prosit, Blyger, Trötter, Glader, Butter, Kloker

Toker tog fotot!

Vårt uppdrag är att ta oss ner i Salzbergwerk och få se hur det går till där nere inne i berget där det ännu utvinns salt av bästa sort… det börjades med redan år 1517 i Ober Bayern, Berchtesgaden (södra Tyskland).

Foto: Salzbergwerk, Berchtesgaden

Första långa biten in sker med minitåg – tror det är Snövit i svart som kör – vi ser fram emot att se och höra hur de gjorde förr till dagens teknik.

Den tillfälliga medicin-masken mot Covid behövs i vanliga fall icke – för här djupt inne finns finurligt sätt att få in frisk luft.

Sedan är det trärutschkanan som gäller neråt på vår färdfull fart för alla salta! Det gick att ta trappor ner också – men wow det här gav träsmak på bästa gruvliga sätt!

Foto: Salzbergwerk, Berchtesgaden

Sedan ut på Spegelsjön – taket speglar sig förtrollande i vattnet. Dessutom modernt häftigt ljusspel så du liksom befinner dig i en sagosal mitt i det tuffa gruvarbetet. Fakta & Fantasi på riktigt i fantastiskt skön kombi.

Foto: Glada Gotland

På hemsidan kan du få en fin uppfattning om hur det ser ut där inne i saltgruvan – verkligen ett härligt besök för såväl liten som stor  – ingen direkt saltad nota – värt varenda kornkoll!

https://www.salzbergwerk.de

One thought on “Hej Hå Hej Hå – vi till vår saltgruva gå!

  1. Kul värre!! Kommer ihåg när vi va där 1977-78 nånting.Vi fick låna några svarta kläder, och dessutom en svart lustig luva att ha på oss.Och vilken fart det var….Formel 1….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *