Parasoll- & Paraply-POP

 

Du som sett min sida på Facebook har säkert observerat att jag garanterat fällt upp  både paraply mot höstens regnskurar…

…men även ett parasoll när & där solen ännu ler och oss alla lurar!

Här på min utfällda

Parasoll- & Paraply POP-sida

så vill jag gärna ta med dig på fler formidabla utflykter i det fria där de både skyddar men just släpper oss ut i det… fria! 

Klicka gärna för att lyssna på en av de befriande låtarnaRykarda Parasols sånger.


Så hoppar vi i sjön ≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈ ja än går det att bada kring vår vackra kust – men vi lånar Pixe´s Parasol för att undvika vågor i håret ≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈


Sedan ett rart retro-kliv då dessa fyra sorkar verkligen mådde fint – udda hits-album släppt i USA 1965 – paraplymusik som håller skön spänst än idag!


Så under ett paraply tillsammans med mindre kända David Pagmar i en P-låt släppt 2015

… jo du hörde rätt – originalet är från 2008 med Rihanna och då lät det så här duktigt droppande under … Umbrellan!


Sist men inte minst – innan GG fäller ihop P&P-Popen – för den här gången – från en katastroffilm från 1965 – trots skitsnyggt skirt skärt skyddande parasoll!!

Under ditt parasoll är en mycket bisarr road movie-musikal där det folkkära bandet råkar ut för en massa tokigheter, bland annat som promenadorkester 1912, popband med elgitarr och som revolverduellerande cowboys i Desperado City!

Den tunna röda tråden består av att bandet på turné jagas av musikagenterna Hårding och Speting (märkligt lika Helan och Halvan), som vill komma åt noterna till deras nya låtar.

På resan möter Sven-Ingvars den förtjusande Louise af Äppelpaj (som kidnappas av Hårding och Speting), TV-meteorologen Curry Melin och radioprofilen Kent Finell. Filmen var tänkt att ytterligare befästa bandets popularitet, men blev en ekonomisk katastrof för Sven-Ingvars.

Bristande planering och dåligt väder(!!!) gjorde att filmen blev dubbelt så dyr som budgeterat. Censurproblem, dålig kritik och dito publik-tillströmning gjorde sitt till, och det tog lång tid innan bandet kom på fötter igen.


PSSSST…

…tycker DU jag glömt något musikaliskt parasoll  eller paraply som finns att fälla ut/in… hör av dig i rutan här så hjälps GG villigt åt!!

 

One thought on “Parasoll- & Paraply-POP

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *