Rörigt på raukområdet.

Besökte Langhammars Raukområde häromdagen… det har hänt att jag varit där ensam med de berömda stenarna, men denna sommardag då molnen gjorde sandstranden och bad mindre lockande så hägrade det många många att komma och kolla.

Jag glädjer mig att (FÅR)ön lockar… men här var det verkligen så tätt med parkerade bilar… i 3 led så det liksom svämmade över och de kanter som ej skall parkeras på naggades i … kanten.

Trots sedan de tydliga skyltarna om att vi besökare skall se & njuta … men inte röra eller klättra på själva raukarna så gjordes det titt som tätt och lätt av viga vuxna.

”Bygg ej stentorn” är också en av uppmaningarna… och det behövs väl verkligen inget extra bygge när och där naturen själv fixat och format för att vi alla skall kunna njuta av … naturligheten.

Foto: Glada Gotland

Vem hade missat den tydliga skylten… vuxna! Jag såg ett moget (!?) par bygga & filma sin stendumhet samtidigt.

Nåväl… var jag mycket bättre själv!? Stod där och förstenade mig och försökte få uppmärksamhet i min egna egoistiska bubbla

 

Foto: S & V Krusell

..men inte fasen ville nån klättra på mig och få mig att känna mig riktigt hööööög!

Kände mig snarare nedtrampad så till och med ögonen fick fossillik gråstarr. 

Foto: Glada Gotland


Vad ÄR det som gäller bland raukarna då!??  Så de kan klara sig in i framtiden att även för vår kommande att kunna studeras på plats!?

Klicka gärna på Glada Gotlands foto, fångat en dimmig nästan folktom dag, så kommer Länsstyrelsen Gotland enkla välkomnade fina fakta fram!

Foto: Glada Gotland


 

Och du bofast samt på ö-besök… ta det lugnt… låt kroppen få liiiite lettje!

 

Att Di Sma här står nära åhhh trängs vid foten av en av öns många raukar har sin enkla förklaring att albumet kom 1985.

I sommar och framöver fortsätter vi att hålla närhet med avstånd tills Covid19 faran är över… det säger GG och Di Sma så här vänligt:

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *