600 Pilas, strömavbrott och en halvklädd påtänd man.

Glada Gotland har nöjet här att få förmedla en spännande (eller spänningslösa!?) händelse från Bistro Torget, Södertorg i Visby. Tack Carolina Kallum för att du delar med dig!

kallum
På 24-timmar kan det hända mycket… Strax efter midnatt i nättras gick strömmen på markplanet i vår bistro. Ringde elektriker utan framgång, lyckades nå en, men han var på semester på Island.

Fick dra strömkabel från källaren till kyl och frys och stuva undan all mat där. Ett par timmar senare hem och ned i sängen för att sova några få timmar.

Tillbaka på bistron hittade jag en påtänd man som försökte klä på sig samtidigt som han förklarade att han kände de som drev bistron och hade blivit ombedd att plantera blommor och att han kunde bo där.

Han hade byggt sig ett rum där vi har våra planteringsbänkar genom att flytta bänkar och bord och planterat blommor han hittat i rabatter mm i våra krukor… Fick långa utläggningar. Efter att han fått komma in och tvätta av sig bad jag honom gå, det gick sådär.

Två timmar senare hade jag fått hjälp via telefon från Köpenhamn att laga el-felet genom att isolera kontakter med mera-

Dessutom hade jag fått mannen att gå efter samtal med hans advokat som jag turligtvis känner.

Satte igång att rengöra fritöserna och upptäckte att diskmedlet till maskinen var slut! Ringde leverantören som var en pärla och kom med nytt så jag slapp stå med kladdig olja överallt.

Tack vare hjälp från servisen lyckades vi öppna kl 11 som vanligt med tanken att det brukar vara lugnt den första timmen.

Tio minuter senare var det fullt ställ… då blåser en del av ena rätten servisen går ut med av tallriken… hunden på uteserveringen gillade vår kyckling.

Några minuter senare missade en servitris dörren till uteserveringen och gick rakt in i dörrposten med tallriken först… den här gången fick hunden hålla sig borta. Kocken som skulle komma in kom inte då hans mobil laddat ur…

Den här dagen kunde slutat illa men nu när klockan återigen slagit
12 kan jag summera att tack vare tre extra leveranser av mat har vi återigen slagit rekord.

Närmare 600 handrullade Pilas har serverats på Bistro Torget idag. Solen har skinit och vi har haft en makalös solnedgång på Solsidan.

solnedgång bistro torget

Foto: Carolina Kallum

Är ödmjukt tacksam till alla inblandade. Så stolt över er! Stort tack, ni är fantastiska.

Imorgon är en ny dag och jag ser fram emot alla nya utmaningar.
Vi har öppet från 11.00 till sent som vanligt 😃 Välkommen!

bistro torget

https://www.facebook.com/Bistro-Torget-1698995597050893/?fref=ts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *