Äggklusivt med Pekka om allt från Burgsvik till Kina

 

Hallå där… eller kanske skall vi säga Kuckeliku där på dig Pekka Tupp, du har mycket att stå i nu inför Påsken förstås!?

– ”Vadå Kuckeliku? Kuckelikuuuuuuu ska det vara. Kuckeliku är bara för mesiga stadstuppar som egentligen inte får Kuckelikua alls. Ett enda litet Ku så kommer grannarna och klagar.”

 Du bor ju hemma hos en Bison i Burgsvik, eller är det han som bor hemma hos dig?

– ”Vi har, tack och lov, separata boenden. En gång när han hade släkten på besök skulle han övernatta inne hos oss, men sittpinnen höll inte.”

Bernt och Pekka

Han påstås ju fritt springa omkring och skvätta i trädgården – har du också pinkat in ett revir?

– ”Fritt och fritt. Han pinkar inte i våra solgropar om vi lovar att inte sprätta i hans trädgårdsland. Därför pinkar han nu även i våra solgropar.”

 Han har dessutom skrivit en bunt med böcker där du både finns med på omslag och är flitigt omnämnd i ibland yvigt och sprättigt spretande text. Nu undrar Glada Gotland om det är falsk fiktion, flams, fantasi eller ren fakta?

– ”Enbart flams och fantasi utan ett ord fakta, utom när han skrev om den gången jag dödade nästan femtio rävar och sen gick i tusenhundra mil genom skogar, öknar och över berg utan mat och vatten.”

 När kommer din helt egna bok eller spalt i Tuppressen där vi får höra hela sanningen om ditt Tuppliv direkt oförfalskat från din egen näbb och klor?

– ”Jag är inte intresserad av framhäva mig själv, så det blir inga böcker av och om mig. Men jag rekommenderar varmt en bok som snart kommer ut, skriven av en kompis till mig. ”Akkep – den tappre och överdådigt stilige tuppen” heter den. Ett mästerverk!”

 Förresten liv… vilken Pekka i ordningen är du, för namnet har väl gått i stolt arv efter din tuppfar, tuppfarfar, tuppfarfarstupp etc!?

– ”Jag är den förste, ”Pekka 1”. Farfarsfar hette ”Pekka den urgamle”, farfar ”Pekka den inte lika urgamle”. Och så pappa ”Pekka pappa”.

 Hur många hönor är det i ditt harem i dag… eller är det hönorna som har makten och håller hårt reda på allt i hönshuset?

– ”Två stycken. Räv och hök har passat på några gånger när jag varit upptagen av annat och inte kunnat vakta och slå ihjäl dom. Och i hönshuset är det jag som bestämmer. I alla fall om sånt som har med Kinas inrikespolitik att göra. Och Kina är ett väldigt stort land med väldigt mycket inrikespolitik.”

 Det ryktades om att du var impotent… så hur är det med din insats inför den viktiga äggproduktionen nu till Påsk… eller är det äggstanning för dig och reservaggregat har fått tas till?

– ”Förstår inte frågan. Nästa!”

Med lite stolt hållning, en vackert stående tuppkam samt lite spetsat foder så kan du väl locka till dig nån höna – berätta gärna om dina trevligaste tupptrix för bästa dejt!?

– ”Är du dum i huvudet, eller…? Vadå trix, det är ju bara jag som är tupp här!”

 Förresten, vad heter hönorna, vi har ju lärt oss ditt namn ordentligt, men hönsen då?

– ”Hildur och Hilma.”

Och vem av pullorna är din fullfjädrade favorit?

– ”Är du dum i huvudet igen, eller…? Det avslöjar jag naturligtvis inte. Har du inte hört talas om hönshusfrid?”

 Är det Kuckeliku som gäller när du charmsjunger, eller tar du till andra låtar och läten för att bli riktigt musikaliskt Påskpopulär?

– ”Jag sjunger i olika skalor. Ha-ha-ha, du fattar va? S-k-a-l.., Skal-or! Ha-ha-ha. Fattar?”

 En sångare som hette Cornelis sjöng en gång om en Höna som hette Agda som Tuppen i den sången ville ha helt utan fjädrar – men såna fräcka sånger sjunger väl inte du?

– ”No kåmments!”

Cornelis Hönan Agda

På tal om utan fjädrar…om Kocken Bison tar fram en flaska rött vin och en stor gryta… vad gör du då?

– ”Det gör han aldrig. Inte samtidigt i alla fall. Förresten förstår jag inte frågan.”

Vilken är annars ditt favoritkäk nu inför helgen – om Tuppen själv får välja?

– ”Färsk daggmask.”

 Dryck då – Påskmust vet ju alla hur skumt det smakar, har du kanske någon egen smarrigt hemkörd Pekkamust!?

– ”En sydamerikansk Tuppamaros är aldrig fel.”

Sist men inte minst – när Påskstöket är över, vad ser du fram emot att få njuta av mest nu i vår och sommar?

 – ”Mera förbjudet sprätt i trädgårdslandet och mera daggmask.”

Mask_

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *