Allt utom svinkallt !

 

I centrum av München stod den kvar med sina betar & fredligt väntade på mig – det vilda svinet utanför entrén till Deutsches Jagd- und Fisherimuseum.

Nu nöjde jag mig att klappa dess vackra brons-päls – grymt glad blev den av mitt återbesök – men tyckte att jag (!) luktade lite svett i min tropiska outfit.

Foto: Glada M

Tror tusan det – för dagen och besöket till ära så vräkte fullkomligt solen ner och orsakade rekordtemperatur – inte sedan år 1954 hade det mätts mer av den röda kvicksilver-delen på termometern som nu stod till mäktiga  31,9 ° mätt i skuggan där i den heta Bayerska solstaden.

Inne i museet finns det andra fantastiska djur att beundra – en enhörning sätter ju alltid guldram på tillvaron 😉

Foto: https://www.jagd-fischerei-museum.de/museum/museumspaedagogik

Nåväl – än svettigare skulle det bli lite längre framåt aftonen – då var det Lederhosen zeit. Den fina folkdräkten som kanske haft ett vildsvin som far – eller nån bort hjort!??

Själv bär jag, vid väl valda vilda tillfällen, gärna mina som jag överraskande samt överrumplande fick på plats i  Trachtenmoden-butiken Moser för snart 10-år sedan!

Foto oktober 2012: Glada Clary 

Nu blev även min vän Håkan än vackrare samt glatt överraskad då han i förskott för nåt blivande firande (vad det nu kan vara!?) fick ett par fantastiskt fina med tillhörande hängslen skjorta…

…samt som extra bonus även en varm kofta om ej tempen håller i sig!

Foto: Glada Clary 

Nu övar han högljutt på den ack så viktiga sången som skrålas & skålas fram på exempelvis Oktoberfesten som ju äntligen kommer att kunna genomföras senare i år. (17 september – 3 oktober 2022)

Ein Prosit, ein Prosit 
Der Gemütlichkeit 
Ein Prosit, ein Prosit 
Der Gemütlichkeit. 

OANS!  ZWOA!  DREI!  G’SUFFA!

https://www.oktoberfest.de/

För Herrn Lagerqvist del – så ger kanske den för honom liiiite lugnare specialgjorda instruktionsfilmen ein sehr större chans att hänga med i texten —– utan att tappa läderbrallan!

Prosit och speciellt hjärtligt tack än en gång till det fantastiska värdparet

Clary und Rolf

för Der Gemütlichkeit… på riktigt! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *