Billig bunker!

Att ta sig en promenad eller cykeltur på det bilfria Bungenäsområdet är både skönt och spännande – just nu lite ”risk” för att vingla vilse bland den rikliga blåelden.

Foto: Glada Gotland

Här låg Gotlands största kalkbrott – med många anställda som till och med hade egen affär – Nyströms var och är fortfarande där 😉

Foto: Glada Gotland

Sedan tog militären över och för att mota lede fi så fanns tunga kanoner samt spaningsbunkrar i varje väderstreck – nu är de väck, eller åtminstone dess funktion.

Men några av originalen finns historiskt kvar – som detta i norrläge med strålande utsikt mot Bungeör…

Foto: Glada Gotland

…och där hänger ännu overallklädd Ö-vervakare vakt för att vi alla skall kunna njuta av gästfriheten. Du är välkommen på besök när helst du vill! 

Foto: Glada Gotland

Eller varför inte slå till och köpa ett av dem nu när de finns till salu som annorlunda fritidsbostäder.

Lite moderniserade  – artigt arkitektritade med fredlig kärlek för att smälta in i den gamla bunkermiljön med vidsträckta fina vyer över sol  & vatten och det gamla brottet.

Foto: Bertwigs Fastighetsförmedling  (Klicka på fotot för komplett ”bunkersyn”!)

Prislappen är dock rätt hög och just här kallas området Sahara – rena öknen i min plånbok – men en äkta unik oas för rätt köpare.

Hittar ännu ett lämpligt stopp: BAR – men helt barskrapad är jag ju inte – har som tur är på mig mina sköna Spendershorts!

Foto: Glada Gotland

Så färden i livet kan stenrikt fortsätta vidare när jag fritt får trampa omkring åhhh ge samt njuta av naturen & människorna på Galet Granna Givmilda Gotland!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *