Bokbussen inspirerar!

På färjan till Fårö idag så hamnar jag precis vid  B O K B U S S E N  som är på väg mot sina nyfikna låneläsare på den lilla ön som ju annars liksom är som en öppen – men fortfarande fläckvis – hemlig bok för sig själv.

Foto: Glada Gotland

Alla kan säkert läsa och tyda bokstäver samt vackra bilder i diverse lockande reportage från alla de nya guider som dyker upp längs vägen – fria ordet florerar tryckt… utan tryckt otrevlig stämning.

Det mesta av innehållet andas mening, frihet, och konsten att njuuuuuta – hur skall sommaren börja och hur skall den sluta. Spännande läsning minsann!

Slutar solen skina – naj  -den bränns & känns hela sommaren… Bertil ,som jag åker med, är en jäkel på positiva moln,  jag tror på honom!

Foto: Glada Gotland

Jag älskar bokstäver och det skrivna, även om jag är en riktigt slö bokläsare så får jag ju i mig meddelande från diverse skyltar och naturligtvis då de med trevliga budskap roar alfabetiskt mest!

Se på den här fina hyllningen till Kajsa-Stina – hon fixade ju med handkraft transporterna över sundet under många många år, det som idag går med dum diesel.

Foto: Glada Gotland

Färjan som nu bär hennes namn byggdes 1976 – med tanke på dagens pigga miljödebatt är det ta mig tusan dags att plocka fram årorna igen. Eller vad säger du Katarina!?

Ja nu är vi inne på de bokstäver som manar till vett, sans och förstånd… och därmed är färjeturen snart framme i Broa! 

Foto: Glada Gotland

I Broa går det icke (ännu) att gå på dass – men väl ta en paus med bland annat gott: kubb & glass. Till och med parkera bilen och hyra en cykel – det är ju det allra bästa sättet att upptäcka… naturen.

Missa inte allt det goa i BroaJakob Wester    visar villigt vägen!

Foto från tidningen ”Fårö & Fårösund 2019” : Glada Gotland

Lika lång/kort som färjeturen är – är Povels äkta uppsluppna sommardans – han var en bokstavstrollare med mycket mysig musik – Naturbarn kan vi alla vara… om vi vill!

PSSST:

Vi ♥ turist – icke tycka trist!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *