Bubbis minns bubblor… och bettet!

Så här nu när The Beatles Abbey Road har sitt 50-års jubileum med den berömda Folkvagnsbubblan parkerad lite slarvigt där på trottoaren så kan jag ju först spela den här låten från det fina albumet:

Du hör säkert syrsorna och solstrålarna lugnt få ta grepp om dig, solkungen slår till med ett lyckligt …smile!

Själv minns jag faktiskt några soliga stunder från den egna utflykten med Folkvagnen som ägdes av min morbror Rune.

Han bodde i Nyköping och var på ö-besök hos sin syster (min mor) så vi kunde få komma ut från stan (Visby) lite. Farsan styrde andra fordon åt helt andra håll vid den här tiden.

Foto: Familjealbumet

Bilfärden gick ända ut till Fårö och jag med smeknamnet Bubbis (!) fick äran att vara fotomodell på Bubblan.

Minns att Morbror R var aldrig nån pedant så vi barn fick röra oss fritt på och i bilen. Längst där i baksätet fanns ett fack som löpte hela vägen där du lätt kunde gömma dig!

 Tut & Titt ut!

Lillebror Claes, som var med på färden; sprang dock till skogs och mötte en som han trodde tam (!) ekorre som han ville klappa.

Ajjj som sakran…

…när söta lilla korre bet brorsan riktigt hårt i fingret. Trodde väl han var ätbar. Bloden spruta – lillebror börja tjuta!!!

Morsan fick hybris så hon beordrar chauffören att med högsta hastighet in till Visby Lasarett för att ekorrar från Fårö är ju allra största ö-farsoten av dem alla – fulla med farliga F-bakterier.

Minns egentligen inte färden in till Lassis – men efter det tycker jag det är sjukt synd om… ekorren!


Senare i slutet på sextiotalet (69) skulle jag, trots varningar, komma att älska en annan Bubbla… Beetle… Bug… jo kär bil har många namn.

Den svenska Bio-affischen såg ut så här:

Mitt körkort för personbil tog jag för övrigt i Visby februari 1971. Kan du gissa i vilket fordon det skedde!? Du som svarade i en vit VW Bubbla får ett extra tut! Men med foten mer på bromsen än gasen,  jag var en lugn sork trots fartiga filmer 😉 


Du som kanske aldrig ägt eller åkt i en Bubbla/Beetle – här får du en skumpfri åktur på fin asfalt, vill ju inte orsaka ont i nötterna för dig — bara behagligt mjukt stuk på svansföringen!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *