C:s 10 personliga favoritlåtar från Rabbis Recordsperioden

Glada Gotland frågar

Clarence Krusell…

Foto: Rabbis Records. Clarence i morotsblommig skjorta till vänster med härliga O – lika Blommig som vanligt!

…om tiden på Rabbis Records – gör gärna din lista på 10 låtar från butikens LP alt 45:or som du minns mest & bäst samt gärna spelade och försökte vinyliskt förföra kunderna med 😉

Ha ha en såååå härlig period i livet med många internationella artister som samlades i skivbackarna för att förhoppningsvis hitta till glada gutars gunst.

Vi ville förstås även ha äkta Gotländska artister som kunde sprida skivkulturen vidare – lyckligtvis blev vi tillfrågade av Smaklösa som vi snabbt blev stolta återförsäljare för – deras EP skivor såldes som… smör!!

Just vårt öppningsår 1984 hade den här släppts och jag minns att en del kunder skruvade på sig i ren förtvivlan eller slingrade och ringlade sig som torskar och trodde kanske alla våra vinyler lät så här ”stimmigt” !Mitt personliga låtval bakom ratten – klicka på omslaget!

1:


En favoritgrupp där gode Steve Harley sjöng på så skön Cockneydialekt – England mitt andra hemland – även om jag aldrig bott där själv så finns ständigt en del av mitt hjärta bland annat i South Shields där min fina Farfar Alexander  föddes.

En rätt obstinat låt  – men jag blir förbaskat glad och lite i hatten av den… än idag.

2:


Nästa val är också några London Boys som fick mig nästan helt att släppa Liverpoolsorkarna (The Beatles) och sakade om både mig och en hel generation 1965. Vem då!?

Så många läckra låtar fram till Face Dances – nu fanns inte galant galne Keith Moon kvar i livet – så visst blev det en svår saknad – men den här låten är också skönt skramlig och när jag var i London under en resa med kära Rabbiskollegan vet jag att vi spelade den många många gånger i  stora stadens olika pubars Jukeboxar. 

Cheers!

3:


Jag skall erkänna att jag inte är nån stor expert på Hård Rock – eller Heavy Metal – som väl denna grupp skall tituleras som!? Men just den här var det öronkärlek vid första tunga vibrationerna – Spader Ess kommer nog alltid vara ett favoritkort – även i lugna leken! 

4:


På andra sidan Atlanten då vem var det skönt att gunga gott tillsammans med där i en europeisk kastanjett kompott! 

5:


Eller hemma hos Joe i hans garage – den här mastodont-plattan kom in ofta och måste vara en underskattad skatt med Mr. Zappa – den äggande melonlåten låter mig smakligt njuta igen. 

6:


Svenskt då – jo men det är klart att när du fick chansen att få in denna otroliga trubadur med sina vackra visor så lyssnade till och med duvorna som plikttroget patrullerade runt grönsaksstånden vid Stora Torghandeln som ännu förekom då.

7:


Från duvor till en flygande örn – Mr. Millers Band satt aldrig still i nåt hörn.

Och visst hände det att vi också drog iväg med dagskassan vid tillfälle njöt på Masters i det sköna soffhörnet med stadens nöjesglada för en filosofisk pratstund. 

Skål Rune!  

8:


Det kunde bli sent eftersom mycket skulle avhandlas – men vi snedseglade oftast hem innan det var föööör sent.

9:


Detta album var alltid så skönt att ha i butiken – fortsatte locka till L även om texten var ödesmättad då liksom på nåt sätt är idag med. Någon slags hatkärlek – men mest varm vanvettigt äkta Ö-kärlek.

10:


EXTRA: Eftersom både Olle och jag var riktiga klädsnobbar genom Rabbisåren…

…och jag verkligen vill visa min respekt med en låt från Ian Hunter & David Bowie – nästa lika fin klass som våra tjänstekostymer!


TACK  – alla kunder genom åren, våra vänner som ställde upp när vi var på inköpsresor och knappt hittade hem. Vår rara revisor. Alla Rabbisar:

Grannarna en trappa upp – samt förstås alla artister på vinylplattor – ja alla alla som gjorde det möjligt för oss att ha vår hoppande hobby så där fint offentligt i Vackra Vinyl Visby. 

https://www.facebook.com/rabbisrecords/

One thought on “C:s 10 personliga favoritlåtar från Rabbis Recordsperioden

 1. Morning!
  Måste tillstå att du skrivit ner en hel del godbitar…..
  Be Bop de Luxe, Cockney Rebels, The Who, Motörhead….
  etc etc. Hyllningen till revisorn, samt Rune! Satt inte han i sin
  fina skinnfåtölj på onsdagskvällarna på Masters, (som han väl
  hade fått av Lång-Per) då var det nåt som inte stämde….
  Alla skyltsöndagar,när Bäck Group lirade i affären, den något
  överviktiga magdansösen Marias show, samt alla besök på Hemse
  marknad…ja , herregud, det finns en del att orda om! Ha det! / O

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *