Du ÄR den ende!

En av mina första möten med Lill Lindfors var när hon var i rollen som Prinsessan Kunigunda – då upptagen av kastrullskrammel av en Hipp Svante båda diggade dom pop !!

 

Kors i karamellen, vilken schysst mam’sell du verkar vara
Titta vilken klänning, jätteklämmig
Är det maskerad, va?
 
Stick iväg från stigen, du var mig en osedvanlig lurk
Jag är prinsessa, ganska så sipp
Jag heter Kunigunda, konungens gull
 
Du, simma långsamt, var lite hipp
Hör när jag trummelummar på min kastrull

 

Året var 1966  (de kom 2.a!!) och det var verkligen tider då det nygamla fortsatt fint försökte möta de klassiska schlagerdängorna med nya spännande skrammelsound & trippiga texter!

Själv var jag nog helt betagen & tagen av musik från den brittiska manliga (eller unga sorkar) scenen och hade hitta plattan som jag älskade innerligt då och än i dag… Revolver med The Beatles… du kändes framtiden i nutiden på ett så härligt sätt.

 

 

Året efter inledde jag dock en romans med Lill när hon förstod att jag kollat in henne i smyg… men blyg som jag var sa jag aldrig ordet högt….men hon sjöng Bo Setterlind Romancetexten sååå fint i ”Du är den ende”

Och oj så många av de andra kvinnliga artisterna som ville vara som LL så de kunde hänga ut sina krooookar de med!

Kram på dig också Margaretha ♥ 

Själv skyller på The Supremes – USA tjejtrion – som sa till mig att inte ha bråttom med romanser.

A´GO GO… men sitta still i kärleksbåten så den inte kantrar! Skönt för sjösjuk sork.

 

Själv så här i mogen manlig ålder så älskar jag fortfarande den här låten  – som säger det mesta om oss sorkar, män & gubbar.

Tack Lill för att jag fortfarande får älska dig – om än fortsatt i smyg – och ni alla underbara töisar, flickor, damer.. tanter ser & ger allt ni har i musiken… åhhhh i livets alla tonlägen! 

 

 ♥ Hipp Hipp! ♥


Lill-lindfors

Foto: Maria Östlin

Vill du veta mer om vad Lill gör 2020 och har för planer för framtiden samt en Lindforsblick i backspegeln kan du kärna klicka på autografen här uppe  så hittar du hennes välfyllda hemsida!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *