En mobilfri dag !

Jag börjar smått fundera när jag hade en helt mobilfri dag senast. Den lilla platta vännen är med mig för det mesta… om inte så springer jag oroligt och letar efter den, den kanske känner sig ensam utan min varma hand eller mysiga ficka att ligga och ruva i.

Det är verkligen en fantastisk liten apparat och oj så mycket den nu är matad med … eller som den matar mig med i min ständiga törst & hunger på livets alla väsentligheter, inte bara från när utan gärna från fjärran.

Dessutom gör den mig ju smart… vem fasen vill vara ett fån med bara en megafon !?

I min barndom minns jag  ramsan …

 – App lapp sa att du slapp !

…vid vissa inräkningar till lekar med mera. Idag verkar det som du bara är slapp om du inte har den senaste APP som du säkert inte vill slippa – ja appen kan ju göra underverk i eller med dina vanor och kanske fixa det som förr tog riktigt låååång tid i ett nafs… utan tjafs!

Ständigt upplysta & uppkopplade är vi – och den funkar till och med vid strömavbrott, ja om nu det inbyggda batteriet är lyckligt laddat förstås !

Förr kunde du ha en man i byrålådan – nu är det bara på med vibrationsläget så kittlar vännen minst lika gott på valfritt ställe. Har du ett sånt där skal som är plånbok samtidigt så får du ju betalt direkt för denna kittlande tjänsten.

Min mobil är oftast min kamera – jag har en annan kamera också men den saknar ju allt det andra – så det blir många klick samt ögonblicksbilder och jag är glad att slippa framkallningsvätskan. Suddigt är också skönt – en solklar selfie på det !

Foto: Mobilen !

Så är det då Facebook där jag snabbt kan lägga ut det nytagna och kanske komplettera med några ord för att få fina fingrar eller nån annan skoj symbol från mina vänner – tummen upp för det ! 👍

Nättrollen har jobbat värre än Karius & Baktus för att hacka sig in – de motar jag med små rara röda hjärtan ♥ ♥ ♥ – då smälter dom som… socker !

En annan livsviktig funktion för mig  är att jag lagt in en litet larm när jag skall ta min medicin i tid så blodomloppet får frid.

Nu finns det ju så många många  fler funktioner som du säkert märkt i din egna moderna mobil oavsett märke – men visst märks det på mig och dig att vi liksom ändrat våra vanor när vi hanterar den ständig medföljande samt mer än beredda High Tech saken.

  • Vi glömmer se varandra i ögonen.
  • Vi glömmer konsten att kunna prata utan att ”luras”.
  • Vi glömmer umgås och prata erfarenhet och kunskap utan att kolla Wikipedia eller nån annan nätkälla att vi hade rätt.
  • Vi glömmer det goda frispelande samtalet med kreativitet och fantasi…

…Vi glömmer att bara vara utan…

…nu tar jag en mobilfridag !

Men hur fasen ska jag nu kunna se om jag får nån tumme upp från dig på detta !? 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *