Ett äpple om dagen…

 I år är äppelträdet här i vår trädgård ovanligt givmilt, stora goda granna äpplen lyser och säger lockande

– ”Ta Mig – Ät Mig”!

 Några av dem har blåst ned och denna så kallade fallfrukt förfaller fint att göra om till glada bokstäver med god mening där i gräset. Tänk va mycket du kan göra mer med denna fina frukt. Granntanten gör äppelmos. Jag skall göra äppelpaj och så äter jag dem som dom är, minst ett om dagen!

Glada Gotland äpplen 023

 Minns i min barndom när min engelskfödda farfar spika engelska och sa:

 ”An apple a day keeps the doctor away”!

 Så var han var sällan sjuk så det stämde säkert. Han var ofta en riktigt glad (gubb)skrutt! Tror att han hinkade i sig många liter av klassikern Klintebys Äppelmust när det var säsong eller var det någon slags potatiskok i flytande form han gillade bäst – i god skön form ända in i det sista var han hur som helst. Frukter och rotfrukter är roten till allt gott!

 Farfar Alexander föddes på nordöstra sidan av England i South Shields – på andra sidan på den nordvästra kusten i Liverpool föddes John, George, Paul och Ringo, fast bra många år senare förstås. De skapade pophistoria och släppte sin första skivor på klassiska skivbolaget Parlophone. Men så tog The Beatles ett nytt eget grepp och lät oss få vår allra första tugga på den granna Granny Smith etiketten = Apple. Första leveransen gjordes 1968 i detta vackra vita dubbelalbum.

white album

 

 Låtarna var av hög kvalité samt både lek – och smakfulla, jag bjuder på lite ”Savoy Truffle”, varsågod och låt dig väl smaka!

 

Savoy truffle

 

 

 Jag skulle kunna skriva mer om äpplen, men ett äpple om dagen heter det ju så nu låter jag dig själv njuta och du kommer väl ihåg ramsan:

 

Äppel päppel pirum parum

Kråkan satt på tallegren

Hon sa ett, 

Hon sa tu

Ute ska du vara nu!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *